Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Isen berättar en historia.

På väg mot Nordpolen är det is och åter is. Ett trevligt nöje var att stå ute på däck och iaktta hur isen betedde sig. Inte bara där den bröts sönder av vår isbrytare som brutalt stångade sig fram genom istäcket, utan det var även intressant att se vilka mönster som bildades i isen alldeles av sig själv.

Vacker var det med den turkosblå färgen som bildades mellan isblock och hav.  Även dagar å det var lite mulet så lyste det vackert blått.

Fragment av Yin och Yang kan anas i mönstret. Undrar vilken av urkrafterna som dominerade här.

Tror att Zorro varit här före mig.

Visst kan det stora istäckta havet verka skrämmande men jag hade ingen aning om att det fanns skrämmande spöken här.  Det här spöket ser inte lika godmodigt ut som spöket Laban. Det har något lömskt i blicken.

Det är inte alla mönster som bildar figurer men det är ändå fint att se på den nattgamla isen som böljar sig så mjukt.

Det finns inga hundar eller andra husdjur med ombord men är det där inte en pudel som syns i isen. Ser ut som en yster valp i mina ögon.

Ser inget speciellt motiv här, men om fantasin får löpa fritt så kan det bli många historier även i den isfläcken.

Någon som blivit störd och är sur?

Ser du isbjörnen? Det här mönstret som spruckit fram som ett porträtt på en isbjörn är min favorit.  Det är inte alla som upptäcker isbjörnen innan jag visar, men fotografer brukar vara duktiga på att se den.

Den här isbjörnen är lättar att upptäcka men den är ju ingen spricka i isen heller.

Skulle kunna vara ett kartblad

Sådana här samlingar av brötar, där isen hade skruvat sig upp i riktiga berg, fanns det gott om. När jag såg dem kom jag att tänka på Andrées polarexpedition då de blivit tvungna att överge ballongen och ta sig fram släpandes på släde och båt och då ta sig över dessa berg av is.  Ser kanske inte så imponerande  ut så här på håll men de var flera meter höga.

Inlagt 2013-04-08 12:30 | Läst 6004 ggr. | Permalink
Jag som har läst om André, Nansen och Amundson tycker att det måste vara en omtumlande känsla att åka isbrytare till Nordpolen! Visserligen ser man bara is, men fantasin stimuleras av det som var en omöjlighet för så många som har försökt att komma dit och fortfarande finns det inga säkra bevis, vem som var där först.
Jag tycker om Dina bilder som är bildliga uttryck, metaforer.
Svar från Margareta Cortés 2013-04-08 13:03
Innan jag upptäckte den här möjligheten var det en ouppnåelig dröm att få komma till Nordpolen. Speciellt efter att ha varit iland på Vitön och sett platsen där de till slut hittade de saknade balongfararna. Känns lite tråkigt att det fortfarande anses att det är Peary som var först. Så mycket tyder på att han inte kom fram. Tiden t.ex.
Men hur som helst det var en fantastisk upplevelse och vi vet att vi var där vi var....vi hade ju GPS. ;)
Intressanta bilder från intressanta trakter ...
Jag har besökt Svalbard två gånger, och känner hur reslusten för arktis vaknar när jag tittar på dina fina bilder!
- Hawk
Svar från Margareta Cortés 2013-04-08 13:06
Även jag har besökt Svalbard två gånger och Nordpolen en gång och skulle jag få möjlighet att återvända och fick välja mellan Svalbard och Nordpolen så blev det nog Svalbard ändå. Det händer mer där.
Inte att förringa trakterna längre norrut, men har man redan sett och upplevt vidderna där så lockar aktiviteten i djurlivet mer.
Intressanta mönster och fina vita och blå nyanser. Bra observerat och fångat!
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:39
Man tror att det bara är vita vidder där uppe men det fanns mycket att iaktta.
Tack för dessa underbara bilder!
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:40
Tack Gunnvor för dina vänliga rader.
Det här var roligt att titta på och jag såg isbjörnen direkt. Den bilden är ju bara för härlig. Valpen var också kul och hur tydlig som helst. Högarna med isblock ser inte så märkvärdiga ut men jag kan tänka mej vilka strapatser det innebar.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:44
Kul att du såg isbjörnen, den var som om någon varit dit och tecknat den. Här på bilderna ser allt så smått ut men jag försäkrar att det var stort. Hade ingen frivillig att sända ut på isen för att få någon jämförelse. Men ett av de blocken som ligger staplade kan vara halvmeter tjocka eller mer. Isbilderna är också stora även om de ser ganska små ut.
Is och snö i sin absolut vackraste form! =)
Fint fotograferat!
Ha en underbar kväll!
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:45
Tack Heléne! Visst är det facinerande med is och snö.
Det var en fin is-studie. Spöket laban får bli dagens favorit :-)
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:47
Laban blir glad åt att få vara favorit..;)
Tack för din kommentar.
Härliga isbilder. Lustigt med isen som ser ut som en karta.Is är lite som moln, med lite fantasi kan man se mycket annat. Ha det bra! //Micke
Svar från Margareta Cortés 2013-04-09 10:48
Fantasi är bra att ha.
Tack Mikael för din kommentar.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg