Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Skyltar och förbud.

I Japan får man inte alltid göra allt man vill men det är tur att de berättar tydligt vad det är man inte får göra. Får man lust att gå på vattnet så är det ju tur att man får veta att det är förbjudet. Inte för att jag hade lust att plaska ut i dammen och blöta ner mig men om det nu skulle vara så att andan föll på för att svalka ner fötterna så vet jag att det är förbjudet.

Här bland grönsakerna är det tillåtet att röka, men det är bäst att han stannar där med sin cigarett...

...för här i gränden är det inte tillåtet att promenera omkring rökandes.

Det finns det tydliga skyltar som berättar. Släng inget skräp på backen heller.

Fast här blev det lite besvärligare, hade kanske varit lättare att sätta upp en skylt som talade om vad som var tillåtet. De flesta bilderna förstår jag så jag undviker att ligga och vila där, även att spela musik men några bilder är lite svåra att förstå. Undrar varför man inte få ha pengar där eller vad bilden med mannen  med pinnen i handen betyder.

Just det, fotografera fick man visst inte heller göra....

 

Det här var ingen förbudsskylt, men jag är ju svag för pingviner så den får vara med här ändå. Bara för att den är så söt.

Inlagt 2012-10-19 21:48 | Läst 4091 ggr. | Permalink
Skyltar har jag länge haft mani på att fotografera här hemma. Förbjudet skyltar har vi också många men inte på ett ställe som här. Är det en park eller något där man skall vara tyst och meditera. Är det så att man inte får aga någon med slag där? Lite långsökt kanske.

I går när jag såg Matisse utställningen i Köpenhamn hade de en sådan skylt vad man inte fick göra med text till att undantag fanns för vissa saker. Såsom fotografera utan blixt. Praktiskt de kommer kanske mer och mer här också.

Nu önskar jag er en riktigt fin helg i landet där långt borta.
Sköt om er väl.
Gun-Inger som är så tacksam för alla bilder med text.
Svar från Margareta Cortés 2012-10-20 08:51
Skyltar är kul och i Japan var det lite extra kul att försöka tolka de som bara hade japansk text.
Den stora skylten stod framför ett höghus, såg ingen park eller meditativt område i närheten. Hittade ingen gräsmatta att lägga sig ner på heller.
Verkar som om man inte får bilda någon folksamling heller, tur att vi bara var två och inte kunde räknas som folksamling.
Italien, Finland och nu Japan. Hur mkt reser du egentligen?? Alltid lika kul att följa med dina fina bilder och tillika text!
Svar från Margareta Cortés 2012-10-20 08:52
Själv tycker jag att jag reser lagom mycket..;) Hinner inte mer än vad det blir nu, men bäst att passa på så länge man orkar.
Tack för din kommentar.
beetle 2012-10-20 10:44
Resa är livet!
Svar från Margareta Cortés 2012-10-20 11:23
;) Visst är det så.
beetle 2012-10-20 16:58
Den enda tid jag tillbringat i Japan är 7 timmar på Narita flygplats i väntan på ett flyg till Hawaii. Ville ut och titta lite på omgivningarna runt flygplatsen men min fru ville inte lämna transferhallen :-(
Vilka roliga skyltar du hittat! Jag har läst alla dina inlägg från Japan och tycker de är mycket givande att få se din bild (bilder) av detta land som jag själv aldrig varit i.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2012-10-21 13:59
Fanns en hel del skyltar som i våra ögon tedde sig lustiga, säkert inget ovanligt för japanerna.
Tack för din kommentar.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg