Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Fem minuter....

Fem minuter...så var det Galenskaparna sjöng, den här dagen var nästan som i deras visa. Om man byter ut orterna i deras sång mot Kalix, Luleå, Piteå o.s.v...

5 minuter Falsterbo och 5 minuter Koster! 5 minuter Flen och Hjo och 5 minuter Kloster.             5 minuter Örebro och 5 minuter fjäll. 5 minuters rast på ett europavägsmotell...

5 minuter till så kan man hela Sveriges land...

Fast riktigt så illa var det förstås inte, men det var den visan jag kom att tänka på då vi lämnade Haparanda och for söderut, ingen husvagn var med på färden och inte hamnade vi på något europavägsmotell heller.

Den här dagen började med sol som belyste vattentornet i Haparanda. Vattentornet invigdes 1919 och är byggt av 195.000 tegelstenar. Numera är det fjärrvärmecentral men tornet kom till efter första världskrigets epidemier och det akuta behovet av rent vatten. Bussen kom passande.

Efter en god frukost i hotellets matsal i sällskap av make, "Norrländskan" 0ch "Kuriren"så begav vi oss söderut för färd hemmåt. Första stoppet för tankning blev i Kalix.

Eftersom dotterns kille heter Rolf och har haft en såg så var det obligatoriskt att stanna och ta en bild på den här skylten.

Skylten pekar mot Luleå och det är vårt nästa stopp.

Vid Luleå får man inte missa Världsarvet "Gammelstad kyrkstad". Dit åkte vi naturligtvis.Här finns över 400 kyrkstugor grupperade runt omkring den senmedeltida stenkyrkan. Kyrkan var nu delvis inklädd i byggnadsställningar så det här var enda vinkeln där de inte syntes.

Den gamla brunnen finns kvar på torget.

Det mesta var stängt och de flesta stugor var tomma, antar att det är en helt annan aktivitet här mitt i sommaren. Ullas Café såg inbjudande ut men var också stängt.

Margaretas världshus var öppet och nog såg det mysigt ut där.

Vi var här alltför tidigt för att stanna för en övernattning så vi vinkade farväl till den glänsande kyrktuppen och fortsatte vår färd...

...och for mot nästa stopp.

 

Inlagt 2012-09-30 09:12 | Läst 8374 ggr. | Permalink
Vackert och nu med vackrare väder också! :-)
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-09-30 15:24
Vi fick en dag där det var soligt och fint nästan hela dagen.
Är det Bergnäsbron?
Fina bilder igen!
Ha det fint!
Johan
Svar från Margareta Cortés 2012-09-30 15:24
Jag tror att den heter så, blev mindre än fem minuter där så jag antecknade inte vad den hette.
Det där är gamla Gäddviksbron, bilden är tagen just innan början på den nya. Vi bor ungefär 200m ut från bilden till vänster. :)

Från en annan vinkel:
http://pixellab.se/2011/11/gaddviksbron-i-dimma/

Trevligt med bilder ifrån Gammelstan och Luleå.

Ha det gott,
-Christian
Svar från Margareta Cortés 2012-10-01 11:14
Tack för namnet på bron, alltid kul att veta vad man fotograferat.
Min bild är tagen i all hast genom rutan på bilen och under färd..;)
Därav vinkeln och även en smutsfläck på framruten.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg