Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ekenäs

Första stoppet för oss i Finland blev den lilla fina staden Ekenäs.  Gamla staden där är en liten idyll med  trähus från 1700-och 1800-talet.

Hittade en fin skylt, kan det vara här som hattmakaren bor?

De som hamnade i den här vid Basatorget var säkerligen inte så glada. Här vid skampålen förättades  "Allom till varnagel bestraffningen av brottslingar som dömts till spöslitning"  som  informationsskylten upplyste mig om.

 Som synes så var det riktigt semesterväder med regn men vi fick en liten stunds uppehåll och kunde gå runt och titta på alla fina hus och gränder.

Vid kyrkan står en skulptur i form av ett T-format kors som det rinner vatten ur. Den heter "Flödande Hopp" och ska leda betraktarens till tänka på ett fruktbart regn som är en förutsättning för växt och liv.

Tydligen inte bara för att tänka på regn, för nu började det regna igen och vi for vidare till nya spännande mål.

Inlagt 2012-09-15 11:47 | Läst 5083 ggr. | Permalink
Hel Margareta. Trevligt att du har besökt mina gamla hemtrakter. Är själv född i Helsingfors, men min bror såg dagens ljus i denna stad, som egentligen är grundad av vår forna släkting Erik Joakimsson Fleming. Kung Gustav Vasa gav sedan Ekenäs stadsrättigheterna den 15.12.1546. Men staden somnade snart in i sin törnrosasömn, då Gustav Vasa sedan vid grundandet av Helsingfors, flyttade en stor del av stadens invånare till den nya huvudstaden. ( Fö. så bodde Gustav Vasa i Finland nästan ett helt år) / Du har så fint med dina bilder skildrat denna av pensionärer så älskade trivsamma idyll. Mvh / Hans
Svar från Margareta Cortés 2012-09-17 10:04
Såg att det var en populär plats att besöka för pensionärer, vi blev nästan nedsprungna av en busslast av dem.
Tack för din informativa och trevliga kommentar.
Vackert! Har bara varit där en gång, på ett bröllop. Fina omgivningar onekligen.
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-09-17 10:05
Fint var det, tack för din kommentar.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg