Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mot Finland.

Vi hade tänkt oss att ta bilen med oss på Finlandsbåten över till Helsingfors och knappade på skoj in Helsingfors på GPS:n i bilen, men den tyckte tydligen inte att det var någon säker eller bra väg för oss utan omdirigerade oss till någon plats 30 mil bort.

Eftersom vi nu hade både plats för bilen och även hytt så ignorerade vi vår vägvisare den här gången och körde ombord. Semesterväder hade vi också.

Blev något förvånad då vi kom tillbaka till bilen nästa morgon och upptäckte att det nu stod en bil framför våran med nosen mot vår. Vi hade stått längst fram då vi lämnade den där.

Fast vi kom på efter en stund att vi hade gjort uppehåll på Åland och naturligtvis så var det där den bilen kört ombord.

Så var vi i Finland och vår GPS tyckte först att vi skulle vända tillbaka för att komma till Finland och Åbo som var nästa inbokade övernattning. Efter lite knappande så övertalade vi den att vi nu var i Finland och det gick bra att använda den finska kartan.

Här i Finland har de, i mitt tycke, mycket finare informationsskyltar för fartkamerorna än vad vi har i Sverige. Ser mer ut som en bälgkamera.

 Lite ovanligt var att oftast kom kameran först och skylten senare.

Inlagt 2012-09-14 11:31 | Läst 3719 ggr. | Permalink
:-) Tanken är nog att man ska ha koll på vägarna "granngårds". Men kameraskylt efteråt är inte snällt!
Trevlig helg!
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-09-15 11:02
De är lite luriga de där vägvisarna.
Aha så resan blev av fast lite senare än tänkt? GPS är en fantastisk uppfinning fast om den inte hittar till / i Finland så är en sådan uppfinning inget att ha... Vi har noterat att delar av Blekinge är helt okända trakter för en GPS. Om man försöker köra enligt dess anvisningar så kommer man garanterat inte dit man ska i alla lägen. Våra vänner fick erfara detta i somras, men de får skylla sig själva när de litade mer på GPS än på oss... ;-) Vi fick till slut rycka ut och leta efter dem för GPS hade ingen vidare koll på var de hamnade.
Svar från Margareta Cortés 2012-09-15 11:03
Jodå, den blev av resan även om det var snudd på att jag hamnade på operationsbordet istället. Klarade mig med lite omvårdna istället....:)
Tack för alla dina tisps.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg