Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Turandot och Tosca i Verona

Det finns säkert många orsaker att åka till Verona, min anledning var att få uppfylla en önskan om att få gå på opera inne i den gamla romerska teatern. Kvällens föreställning är Turandot.

Men först lite mat och vad passar bättre att äta i Italien än pizza. Här delas det lika och alla fick smaka från alla olika tallrikar med pizza som bars in.

Sedan var vi mogna för att entra arenan och leta reda på våra platser. De som får komma in först är de som sitter på de onumrerade platserna högst upp. När de går in får de ett varsitt stearinljus med sig.

Orkestern börjar komma in.

Musikerna spelar upp sig och spänningen stiger i åskådarleden.

Mörkret sänker sig över Verona...

...och strålkastarna börjar spela över läktarna.

Då får vi se vad stearinljusen var till för, det blev en magisk stämmning, då de övre sektionerna blinkade av tusentals lysande ljus.Förstora så syns ljusen bättre.

Sedan kan föreställningen börja.

Det sjungs, det gnistrar och det blixtrar.

Pampigt värre är det att få sitta i den varma kvällen under en blå stjärnhimmel och få se all den här prakten.

Efter mycken möda och besvär så fick till slut prinsessan Turandot och prins Calaf varandra.

Det var första kvällens opera, nästa kväll hade jag turen att komma på premiär och nu var det Tosca. Då tyckte vi att det var läge att ladda med en bubblande Prosecco.

Många på läktarna även i kväll.

Blev en mycket stämningsfull inledning på kvällen, då 5000 anhöriga till jordbävningsoffren i maj var inbjudna som hedersgäster. Först en tyst minut och sedan sjöngs nationalsången unisont och pelarna högst upp belystes i Italiens färger. En lite svalkande men lätt bris gjorde att många stearinljus blåstes ut.

En färgsprakande och effektfull föreställning bjöds vi sedan på. Vid första knallen från kanonerna lättade jag säkert flera centimeter från stolen. Det syns väl att det är fotoförbud under föreställningen. Har nog aldrig tidigare sett så många som fotograferat och även blixtrat när det inte är tillåtet.

 

Inlagt 2012-09-10 12:52 | Läst 4239 ggr. | Permalink
Ja jösses vilken prakt och stämning! Nu blir jag ju ännu mer sugen på att åka till Verona. :-)
//ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-09-11 11:23
Kan rekommendera det, Det var en mäktig upplevelse att få sitta där inne.
Verkar som en mäktig upplevelse
Svar från Margareta Cortés 2012-09-11 11:24
Så var det, mäktigt alltså.
Jag minns det som en musikupplevelse inte lik någon annan och jag drömmer om att få uppleva det igen. Dina bilder visar hur storslaget och pampigt det är under en föreställning och det är kul med lite mingelbilder också. Jättefint berättat, i ord och bild.
/ pia
Svar från Margareta Cortés 2012-09-11 11:24
Jag var där 2005 och såg arenan och har önskat sedan dess att få uppleva en föreställning där inne, nu fick jag två.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg