Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Verona och Julia.

I Verona var det fullt med folk, på fina gågatan Via Mazzini där alla märkesbutiker ligger, var trängseln stor redan på morgonen.

Följer man den gatan från Pizza Brà, där den romersk amfiteater Arena di Verona ligger...

...och sedan svänger till höger. Hittar man Julias balkong.

Det var här Romeo stod och längtade efter sin Julia. En sorglig historia som Shakespeare bygger sin pjäs på. Är det kanske Julias ande som skymtar där uppe på balkongen i dag?

Många unga par är det som i dag kommer hit för att lämna sina önskningar på små lappar uppklistrade med tuggummin.

Många tuggummin var det.

Vad bryr sig kärleken om förbud.

Många är det som sätter fast sina hänglås här och sedan kastar bort nyckeln.

Inte heller spelar det så stor roll att det förmodligen inte var just här som Julia och Romeo var, det viktiga är väl att man vill tro att det var här den tragiska kärlekshistorien utspelades. Det här huset som är från 1200-talet var troligtvis ett värdshus och balkongen murades dit på 1930-talet och 1905 köpte Veronas politiker huset och döpte det till Julias hus.

Vet inte om det är den riktiga porten men här bakom den dörren lär Romeo ha bott.

Något som inte är påhittat eller fantasi är att här i Verona var det familjen Scala som styrde och ställde. Här i den stiliga sakrofagen vilar Veronas grundare.

I ett valv hänger ett stort valben, det är en gåva till familjen Scala, när och varför de fick det vet jag inte. Kanske någon annan som vet? Berätta gärna.

En kul sak med Verona är att man ibland kan förvillas att to att man är i Sverige, för deras flagga är väldigt lik vår svenska flagga.

På torget Piazza Erbe är det alltid full fart både på torghandeln och i serveringarna som kantar torget.

Mitt minne som jag köpte med mig från den här resan var en stilig mask.

 Polisen såg ut att ha det ganska lugnt, han kunde stå med armarna i kors och beundra de vackra unga damerna som passerade förbi.

 För mig var det dags för lunch, men det är en annan historia.

Inlagt 2012-09-08 09:23 | Läst 5616 ggr. | Permalink
Åh, tack igen för den här resan! Jag har passerat Verona några gånger på väg mellan Gardasjön och Venedig men aldrig stannat till, dumt. :-) Gillar bilden med småflickorna som betraktar alla hänglåsen allra mest idag.
Ha det fint!
Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-09-09 11:10
Hänglåsen här var kul för de hade så vackra färger, har inte sett det på något annat ställe där folk sätter fast sina hänglås.
Passa på att besöka Verona också någon gång, en mysig stad fast augusti är inte den optimala tiden för ett besök om man inte ska gå på opera. Det var varmt, det gick åt litervis med vatten.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg