Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Små byar med fina hus.

Bilar man runt i Sverige och inte väljer de stora genomfartslederna ser man hur många fina små byar det finns och även hur många gamla vackra hus som skulle behöva nya innevånare.

Det var nog ganska så länge sedan som någon tankade bensin från den här pumpen.

Vid det här huset har någon huggit upp veden inför vintersäsongen.

Lupinerna blommade längs vägkanten och i år kändes det som om de bestämt sig för att visa upp sig i all sin färggranna prakt.

Kör sakta för att se dem bättre.

Kan väl hjälpa mäklaren på orten också, den här skönheten är till salu, ser visserligen ut att ha något reparationsbehov men en rymlig kåk för den kräsne köparen.

Snickarglädjen och samlingen av pinnar på verandan ingår antagligen. Numret till mäklaren kan anas på skylten för den hugade spekulanten. Vet inte om det går att ordna visning, för golvet vid ingången ser lite bräckligt ut.

Antar att ladan ingår...

och utsikten är det inget fel på.

 Bra möjligheter till fotografering av vilda djur finns också.

 

Inlagt 2012-08-25 10:02 | Läst 10850 ggr. | Permalink
Härliga, och samtidigt viktiga, bilder Margareta! Vackra vyer räcker tyvärr inte för att "föda" de som bor där. Avfolkningen av Norrlands inland med massor av övergivna hus, skolor mm som följd borde vara föremål för flitigare dokumentering. Säkert dokumenteras det ute i regionerna men det får i så fall inte så mycket genomslag på riksplanet. Rätta mig gärna om jag har fel. Vilken rutt har du dokumenterat här?

/Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2012-08-25 12:50
Någon politiker lär jag aldrig bli men med lite sunt bondförnuft så borde det nog gå att byta ut vissa bostadsbidrag till renoveringsbidrag och få göra någon familj lycklig att få bo i sådana byar. Ängar och åkrar i träda såg jag att det fanns gott om, de födde stora barnkullar förr i tiden, nu går det inte längre att leva på dem?
Personer med med olika levnadsbidrag kanske skull kunna bli lyckliga i dessa hus, vem vet. Man behöver nog inte tränga ihop alla i miljonprojektens huskomplex med lite fritt tänkande. men stelbenta politiska beslut ruckar man inte så lätt på.
De flesta av dessa hus är fotade nordväst om Åre.
Skön ställe, jag gillar att ta bilder på såna områden =)
Svar från Margareta Cortés 2012-08-25 12:51
Har svårt att åka förbi ödehus och gårdar utan att få ta en bild.
Underbara fotoobjekt, men vemodiga. Jag blir sugen på en liknande resa!
Svar från Margareta Cortés 2012-08-25 21:02
Visst är det tråkigt när de vackra husen står och förfaller.
Vilka vackra ödehus! Vi tar heller nästan aldrig de stora vägarna, utan använder GPS:en och kör småvägar. Det finns så mycket vackert att se som man annars missar.
Ha en riktigt fin kväll!
Svar från Margareta Cortés 2012-08-25 21:03
Visst ger det mer att snirkla sig fram på de små vägarna. Det går i mer trevlig takt och vägen kantas av upplevelser.
2016-08-06 21:47   Elin o John Hörner
Hej! Såg ditt gamla blogginlägg från 2012 med fina bilder på gamla ödehus. Vi söker efter just en sån gård att rusta upp och bo i och driva jordbruk, men tyvärr kommer dom sällan eller aldrig ut på annons. Har du möjligen nåt tips på var vi kan leta? Mvh Elin o John
Svar från Margareta Cortés 2016-08-07 09:36
Hej!
Kul att ni hittade till mitt gamla blogginlägg.
Jag ska leta reda på kartboken och se om jag kan påminna mig exakt var det var.
Mail kommer.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg