Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Bäverspaning.

Vaknar 2.30. Jag tillhör inte den morgonpigga sorten men den här morgonen slår jag upp ögonen och mer eller mindre står upp, innan jag hunnit säga god morgon. På med kläderna och kängor sedan greppar jag kameran, ja en del Djungelolja hinner jag smeta på mig också. För nu ska vi ut på bäverspaning. Per på Borgagården har efter kvällens middag ringt runt och kollat upp var det finns bäver och med en utförlig vägbeskrivning ger vi oss i väg.

Det har inte regnat men daggen gör att det är blött i gräset men vi traskar iväg och banar oss fram i knähög växtlighet.

Vi går och går tysta, tysta för att inte skrämma iväg eventuella bävrar. Överallt ser vi spår av dem med avgnagda trädstammar men inte en enda bäver syns till. Det är nästan så att vi är beredda på att ge upp och vända tillbaka till sängen, men det är så stilla och vackert ute och vi fortsätter en bit till. Nu är vi blöta upp till knäna av att ha banat oss fram på stigen som nästan är igenvuxen. Då plötsligt pekar min man och viskar "Titta där". Jag slänger upp kameran och får en suddig bild och visst är det en bäver som simmar där.

Bilden blev inget vidare bevis på att det är en bäver men jag lovar det är en. Såg hur den försvann in i gräset och buskarna sedan. Nu var det ingen av oss som funderade på att vända utan vi fortsatte framåt. Där såg vi flera bäverhyddor och även två bävrar till.  Nu lyckades jag inte få någon bäverbild den här morgonen men vad gör det egentligen, jag såg tre stycken och fick en fantastisk morgon ute vid  Avasjön.

För visst är det vackert.

 

Det var en magisk morgon, spegelblankt vatten, fiskarna hoppade i sjön så högt att vi såg hur de kom upp över ytan och tog myggorna och det var så vackert att jag bara stod och njöt.

Solen började gå upp över Borgahällan.

Inga fler bävrar visar sig och vi vänder åter till bilen för att krypa tillbaka till våra sängar och sova en liten stund till innan det är dags för frukost och en ny dag med nya äventyr.

Inlagt 2012-07-29 22:43 | Läst 10304 ggr. | Permalink
Jösses, vilka bilder....skulle velat vara med! "Den där Engman" som kommenterat dig här nedan, har gjort mig lite beroende av att fota soluppgångar...:-)
/Kram!
Svar från Margareta Cortés 2012-07-29 22:59
Där skulle du ha varit med. Tyvärr så gör inte bilderna det helt rättvist, det var vackrare.
Vilka underbara bilder! Det är så vackert, så vackert! =)
Ha en fin dag!
Svar från Margareta Cortés 2012-07-30 08:19
Kan bara instämma i att det var verkligen vackert där.
Tack Heléne!
Trots få bävrar måste ni ha haft en en härlig kväll. Fina bilder från Borgafjäll med omnejd. Ni ser ut att ha prickat in ett fantastiskt fint väder som visar skönheten och hur bra det är att gå upp vid den okristliga tidpunkten/Mvh Brita
Svar från Margareta Cortés 2012-07-30 08:21
Det spelar inte så stor roll att jag inte fick någon bäverbild, jag såg dem och det räcker för denna gången.
Nu vet jag var de finns och har möjlighet att återvända.
Men vi hade verkligen tur med vädret, inte bara soliga dagar utan även spegelblanka vatten.
Underbart vackert fångat Margareta! Näst sista bilden blir min favvo idag.
Ha det gott!
ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-08-05 10:39
Tack Ewa! Fint var det när solen började lysa upp Borgahällan. Tittar man riktigt noga så ska man kunna se en elefant i den klippan. Sprickan i mitten lär vara snabeln.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg