Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Norrut

Just det, färden går norrut. Vi har ingen brådska så vi letar oss fram via småvägar för att få se så mycket som möjligt av landsbygden. Trevligt att åka så eftersom det inte går att köra så fort. Det som är lite tråkigt är att se är att det finns så många ödegårdar.

Tänker på dem som bott där, kanske till och med byggt husen själva och brutit marken för att kunna odla. Nu förfaller husen och åkrarna växer igen.

Bostadsbrist i storstäderna och här finns hus som behöver flitiga händer.

Länge sedan någon var ute och körde med den här bilen.

Kör man dessa småväger så finns det inte något turistkafé eller något ställe som serverar kaffe med våffla men har man tur kan man hitta en så här fint placerad rastplats. Den låg så vackert vid en spegelblank tjärn och inte behövde vi rasta där ensamma heller. Gott om mygg var det.

Bäst att vara försiktig och läsa på skyltarna och inte bara lita på karta och GPS. Vårfloden har tydligen gått hårt fram med den här vägen.

Vid Björnrännan vid Dabbsjödammen stannar vi till förundrade, vilka sår i naturen som de har åstadkommit här.

På andra sidan vägen där dammen ligger sipprar det fram lite vatten.

Tydligen ingen lämplig plats att ta en promenad på, den varningsskylten är det svårt att missuppfatta.

Dagens mål är Borgafjäll och Borgagården. Jag ångrar inte att vi valde det stället. Man bor i enkla men funktionella stugor.

Men trivselfaktorn och kvalitén på maten är desto högre.

Här hos familjen Wahlgen som äger och driver Borgagården känner man sig som hemma, gästfriheten är stor och mottagandet personligt. Maten är superb, för att inte tala om den digra vinkällaren. Utsikten kan man inte klaga på heller. Det är nästan så att molnen vrider sig i sin förtjusning över att få visa upp hur vackert här är.

Det kändes nästan som om jag kommit hem. Klar hög luft och en sol som strålade mot mig, fjällen speglade sig i vattnet, all stress rann av och lugnet infann sig kan det bli bättre.....jo det kunde det.

Den här platsen är en guldklimp i vårt vackra land, hit vill jag komma fler gånger. men mer om Borgafjäll  i morgon.

Inlagt 2012-07-25 23:17 | Läst 9934 ggr. | Permalink
Fina och intressant bilder, Margareta. Man blir sugen att köra bil i norr. Även det skall jag göra någon gång. Det är roligt att ha planer, men man skall inte vänta för länge.
Jag körde några dagar runt Kallsjön i Jämtland och såg även där ödegårdar, vilket kändes vemodigt med tanke på familjerna som har bott och arbetat där, men ödehusen var bra fotoobjekt.
God tur!
Wolfgang
Svar från Margareta Cortés 2012-07-26 09:16
Det är trevligt att bila i norr, man kommer in på småvägar och ser mer än vad tåget kan erbjuda.
Den tredje bilden nerifrån är extra fin med molnformationen och det lite märkliga ljuset. Trevligt att du också har fått bekanta dig med myggen! Så här dags på året är de lite snällare än tidigare under såsongen, eller det var de i alla fall under min nordliga färd häromsistens. Vinkällare - passar en sådan verkligen i fjällen...? ;-)
Svar från Margareta Cortés 2012-07-26 09:18
Vi hade härligt väder i Borga med vackra moln som gjorde sig bra på bild, enda nackdelen var väl att myggen inte blåste bort, men vi hade Djungelolja med.
Varför inte vinkällare i fjällen, till den utsökta maten på Borggården passade ett gott vin alldeles utmärkt efter en dag ute i den vackra naturen.
Ånnu ett vackert reportage från dig, tack! Bilderna på bilarna och tjärnen blir dagens favoriter. :-)
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-07-26 10:17
Tack Ewa! Bilarna såg ut att ha en fridfull viloplats.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg