Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

I dalaskogarna händer det underliga saker.

När jag var i Dalarna nyligen fick jag  hela tiden höra att här i Dalarna finns det gott om björn. Kan det var därför de uppmanar en att hålla sig på sin kant.

Vi var lydiga turister och höll oss på leden och leden den var inte så svår att hålla sig på, utan den ledde rakt in i urskogen, men någon björn såg jag inte till. En flock kossor träffade vi på och de ville inte höra talas om någon björn och inte heller vara med på bild.

 Men vad har vi här som kommer kutandes, kan det vara den omtalade björnen, den ser stor ut i alla fall.

Nej det var bara en eftersläntare och hon såg så upprörd ut över att kompisarna hade lämnat henne på efterkälken. Hon såg dessutom mycket trind ut om magen, verkar som om det var smått på gång där.

Sedan kom vi fram till Ö som inte var någon ö, men eftersom det är slutet på alfabetet så slutar min resa i Dalarna här.

Inlagt 2012-07-22 21:40 | Läst 2924 ggr. | Permalink
Det var ju lustigt med orten Ö. Eller är det kanske egentligen ett teckan för björn? ;-)
För ett par år sen var jag för övrigt i Lillhärdal i södra Härjedalen och åt glass gjord på dom där fjällkossorna. Den var otroligt fet och god.

Ha det gott, mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2012-07-23 10:40
Kul med Lillhärdal, har en bekant som kommer därifrån och nu på resan så var jag i Lillhärdal utan att egentligen vara där...;) Den lilla fäbobyn som heter Ö och som inte var någon ö vet jag inte varför den heter så.
Glass från fjällkossornas mjölk låter gott.
tomazon 2012-07-23 10:56
Den glassen är kanon. Jag vet inte om dom finns kvar dock, jag provade googla men länkar verkar vara gamla. Det var nog 5 år sen vi var där o käkade glass. För övrigt är jag döpt i Lillhärdals kyrka :-)
Härlig berättelse! Man blir så glad när man läser dina blogginlägg för du får alltid till det med den där extra lilla knorren! =)
Sköt om dig! =)
Svar från Margareta Cortés 2012-07-23 10:40
Tack Heléne, jag blir glad av din kommentar.
:-) Stackars lilla kossa, hon ser lite upprörd ut och får jogga på bra om hon ska ta hela den långa raksträckan!
//ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-07-23 10:42
Ja den stackars kossan som kommit på efterkälken såg väldigt upprörd ut, man ville bara gå ut och krama om henne och trösta, fast då hade hon väl blivit ytterligare upprörd. Hon såg så trött ut efter språngmarchen och rund om magen var hon verkligen, speciellt i jämförelse med de andra i flocken.
Jag vill möta björnar! Ja kreativt med ö = slutet av resan. Kul att se bilder och tack för att du delar av dig =) allt gott
Svar från Margareta Cortés 2012-07-23 13:20
Tack Mikael, resan fortsätter dock men Dalarna lämnar jag nu för nya platser i vårt vackra land.
Jag vill möta björnar! Ja kreativt med ö = slutet av resan. Kul att se bilder och tack för att du delar av dig =) allt gott



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg