Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Min nya blyge vän.

Ofta då jag sitter ute på altanen kommer en liten rödhake och hälsar på, oftast kommer den då jag inte har någon kamera i närheten. Hämtar jag kameran så vips är den borta. Det bästa är att bara sitta stilla och titta på den och beundra den smäckra lilla besökaren. Då kan det till och med hända att den gör ett besök nära, nära mig och även sätta sig en stund på altanräcket. Men en bild har jag ändå fått på den lille vännen.

Inlagt 2012-05-07 09:09 | Läst 7267 ggr. | Permalink
Visst är dom fantastiskt vackra Margareta!
Dessutom har den ju ett vackert namn på engelska, Robin eller Red Robin!!
Den nära naturen, den som vi har runt knuten, kan vara nog så spännande.
//Leffe
Svar från Margareta Cortés 2012-05-13 13:49
Förmodar att det är av lite egoistiska skäl som jag matar fåglarna, för att det är så kul att få iakta dem på nära håll.
Visst är det underbart med små vänner. :) Jag har en talgoxe som skuttar runt i rönnbärsträden utanför, har lyckats få den på bild men alltid genom fönsterrutan. Tur du har som har så nära kontakt med din!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-05-07 13:16
Håller med, det är så trevligt med fåglarna som är runt husknuten, ja även alla andra djur förstås.
Dom är så otroligt fina rödhakarna! Lägg ut lite fågelfrö på ditt altanräcke, så ska du se att han snart kommer!
Se då till att ha kameran i beredskap! =)
Ha en härlig dag!
Svar från Margareta Cortés 2012-05-07 13:15
Jag vet inte om den vill ha fågelfrö, ser den mest med insekter i näbben. Men jag ska ta och köpa lite bredbar leverpastej, det vet jag att den gillar, det kanske gör den lite mindre skygg.
Glad att det finns fåglar :) Tänk att världen skulle vara tråkig om fåglar inte finns! De är kul att fotografera, kul att studera deras beteende också..
Svar från Margareta Cortés 2012-05-13 13:47
Instämmer, det är kul och trevligt att sitta och iakta fåglarna och extra kul då det kommer någon lite ovanligare fågel och hälsar på.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg