Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

20. Plaza de la Constitución eller El Zócalo

Plaza de la Constitución är ett av världens största torg, det är bara tre torg som är större däribland Himmelska fridens torg i Peking. Oftast kallas det för Zócalo av mexikanarna, det kommer sig av att det började byggas ett monument här men bygget blev avbrutet och kvar blev bara sockeln, vilken heter Zócalo på spanska.

Katedralen (Catedral Metropolitana) är den största kyrkan i Latinamerika, den började byggas 1573 och mycket av byggmaterialet är hämtat från Aztekernas tempel och Moctezumas palats.

Även regeringsbyggnaden Palacio Nacional, som också ligger vid torget, är till delvis byggt av stenar från dessa tempel och palats.

Torget används ofta till  konserter och andra evenemang, det ovanligaste som jag såg var den här personen som använde det som sovplats.

Det förekommer också improviserade dansuppträdande av indianstammar som dansar och uppträder till trummor och sång.

Här har polisen stängt av hela gatan åt dansarna.

Det var ett härligt skådespel att se och höra.

Bakom katedralen hittade jag det här vackra planket.

Och bakom det planket finns utgrävningen och ruinerna efter gamla Tenochtitlan, Aztekernas huvudstad.

Nu har vi traskat runt så mycket så det kan vara skönt att slå sig ner på en fin bänk och vila fötterna innan det är dags för reveljen på torget.

 

 

Inlagt 2012-05-05 09:03 | Läst 2653 ggr. | Permalink
Vilka vackra byggnader! Katedralen är verkligen imponerande! Tänk vad dom kunde bygga på den tiden utan alla de hjälpmedel vi har idag. Fantastiskt!
Ha en riktigt underbar kväll!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg