Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

17. Hyr en Hummer.

Vandrar man runt i Mexico City så ser man snart att butiker med samma slags sortiment samlat sig på en och samma gata. Där finns gatan med alla skoaffärer.

Där finns gatan med cykelhandlare och på en annan gata håller järnhandlarna till.

Är man intresserad av hobby och pyssel eller letar efter garn så går man till en annan gata. Det var min favoritgata och där frossade jag bland alla garner.

På vår promenad hamnar vi bland alla bröllopsbutiker, här finns ett överdåd av klänningar och tillbehör, ute på gatan står bilarna som man kan hyra för evenemanget. Vad sägs om att få åka i en rosa VW-Bubbla som är förlängd till en limosin med lyxig inredning därtill. Ljuset inne i bilen skiftade i alla de färger.

Eller den här vita skönheten.

Kanske en rosa Hummer passar bättre.

Vill man i stället trängas med folk och titta på lite av varje då passar det bra att gå till de gator där marknaderna håller till och de var inte få. Där finns nästan allt. Enorma områden med marknader finns det och det är tydligen där alla handlar för där var allt folket. Trångt med andra ord.

Här kan man också få en matbit.

Även något att svalka sig med.

Nivea köps tydligen i stora mängder.

Vill man få vackra naglar så är det bara att slå sig ner och få lite manikyr.

Husen i de här områdena är inte så lyxiga, snarare mer åt det fallfärdiga hållet. jag undrar lite hur golvet ser ut inne i det här huset. Svänger det lika mycket som det gör ut på utsidan.

Det finns inte så mycket av de moderna bekvämligheterna som vatten och badrum i dessa hus, vatten levereras och bekvämlighetsinrättningarna har man ute på gatan.

Dessa finns det gott om och på flera kan man även passa på att köpa dricka och lite andra saker.

Eller passa på att telefonera.

 Jag passade på att prata lite med en gatuhund.

 

 

Inlagt 2012-05-03 08:58 | Läst 5619 ggr. | Permalink
Kan tänka mig att du gillade gatan med garner, vilka härliga färger! Har använt sådana garner att virka med... Skulle gärna shoppat där jag med... och på gatan med järnhandlare. Det ser lite ut som emaljerade muggar, bl a. :) Har precis börjat använda Niveas ansiktsvård, så en tunna av det skulle ju inte vara fel det heller... med tanke på vad det kostar i affären... ;)
Om det börjande huset ser likadant ut inne som ute, vilket är troligt, så skulle jag inte vilja möblera där! :D
Härliga bilder från gatulivet!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-05-03 15:16
Där bland garnerna frossade jag. Köpte 10 nystan av en sort och föräljaren tyckte att jag skulle ha 12 och la i två extra. Billigt var det, även Nivean var mycket billig. Hade kunnat ta hem en tunna till dig om jag vetat ;). Fast då kanske jag hade fått övervikt på flyget.
Så många härliga bilder från vardagen i Mexico City! Jag fastnade för bild nr. 10 av någon anledning... vet inte varför och den sista på hunden är för go. Tack igen för att jag får följa med på dina spännande turer!
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-05-04 08:07
Att vandra runt på de små gatorna var riktigt spännnade, det var bara på ett enda ställe där som jag inte kände mig så behaglig till mods och vände, men det var säkert bara en överdriven känsla. Alla var så vänliga.
Hunden var fin, tror han ville vara modell mera för han skällde då jag gick därifrån...:)
Jättekul att se bilder! Färgglatt var det också :) Intressant det där med nivea.. Kan du tänka dig att åka dit igen? Kul att följa din blogg och se ovanliga bilder som man inte ser varje dag här på fotosidan :)
Svar från Margareta Cortés 2012-05-04 08:06
Javisst kan jag tänka mig att återkomma till Mexico City, det är bara att beställa en tunna Nivea.....fast
jag tror att fraktavgiften blir lite hög.
Tack för din kommentar.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg