Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

14. Sringa i kapp med bussen.

Har man överskottsenergi så kan man ta och använda den för att springa ikapp med bussen.

Den här killen med sina hoppstyltor hade en väldig fart, han sprang ifrån bussen, men liksom en del djur, så orkade han inte så långa stäckor i taget.

Vår buss fortsatte utan honom och det var väl tur för det fanns mycket kvar att se. Som säkert många kommer ihåg var det Olympiska spel i Mexico City 1968. Den här arenan, som heter Estadio Olímpico Universitario, byggdes 1952 och användes då främst för amerikanska fotbollsmatcher mellan universiteten. Till OS byggdes den ut för att stämma överens med IOK:s krav för en olympisk arena. Den är byggd så att den liknar en vulkan. Konstverket ovanför entrén är gjord av Diego Riviera och föreställer en örn och en kondor på en kaktus som breder ut sina vingar över den mexikanska familjen, fadern och modern ger fredsduvan till sin son. Vid sidan om familjen är det två idrottsmän, en kvinnlig och en manlig, som tänder den olympiska elden, Under alltihopa ligger symbolen för den förspanska guden Quetzalcoatl, en befjädrad orm.

Olympiabyn där idrottsmännen bodde vid spelen är nu vanliga bostäder.

Världens största tjurfäktningsarena finns här i Mexico City (Plaza de Toros Mexico).

Vid Frida Khalos hus är kön för att komma in lång, men alla är glada och gillar tydligen att vara med på bild.

Hittar senare en gatumålning med motiv från hennes produktion.

På långt håll kan man se Jungfru Maria sträcka ut sina händer, hon figurerade som ofrivillig åskådare och väktare till flera scener i filmen "Romeo och Julia" som filmades här med Leonardo DiCaprio som Romeo.

 Många hus är konstfullt utsmyckade.

En hel gata är dekorerad av en kostnär som är inspirerad av Salvador Dalhi, i alla träd på den gatan hänger det svarta skynken.

 På flera ställen har lokala "konstnärer" också bidragit med lite utsmyckning.

Inte så originellt, för liknande installationer har jag sett även i Sverige. Har även hört flera förklaringar till vad det är. Den första jag hörde var att det var en signal om att här förekom narkotikahandel men jag har även hört att det ska vara en hyllning till mördade gängmedlemmar och även att det skulle vara frigivna fångar som firade med att slänga upp skorna på sådant sätt. Vet inte om något av alternativen är riktigt.

Såg ett färggrant konstverk vid en järnhandel.

Inlagt 2012-04-30 10:36 | Läst 7504 ggr. | Permalink
Roliga bilder! Tänk vad man får se och uppleva när man reser! =)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg