Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

13. Änglar, bubblor och en stickning.

Det finns så mycket att se och upptäcka i Mexico City att man behöver många dagar där och flera rundturer för att hinna se åtminstone en bråkdel av vad staden har att erbjuda. Som den här märkliga byggnaden, Estela de Luz, det är ett minnesmärke som restes till minne av tvåhundraårsjubileet av frihetskampen. Diana som spänner sin båge framför monumentet var lite för vågad för mexikanarna när den restes 1942, hon fick en kjol på sig då och den fick hon behålla i 26 år innan det ansågs lämpligt att avtäcka henne helt och hållet.

Monumento a la Independencia eller Ängeln som den oftast kallas är också ett minnesmärke för frihetskampen; till hundraårsdagen.

I högra handen håller hon en lagerkrans som hon ska placera på hjältarnas huvuden och i den vänstra handen en avbruten kedja som symbol för friheten.

 Även Columbus har fått en staty här. Han står på Paseo de la Reforma omgiven av fyra munkar.

Hemiciclo a Juárez hittar vi i den tidigare privata parken Alameda. Det är ett pampigt minnesmärke i marmor som byggdes för att hedra Mexikos första president, Benito Juarez. Parken är nu stängd för renovering.

För att ta sig runt och titta på alla sevärdheter som finns här kan man välja flera olika transportsätt. Det finns tunnelbana, men att åka under jorden och inte se omgivningarna tyckte jag inte var så lockande. Sightseeingbuss är bra för då ser man även in över höga plank. Det finns också cykeltaxi; bara att välja om man vill ha en människodriven eller en motordriven.

Vanlig taxi finns det också gott om och den variant som det såg ut att vara flest av var lilla VW-bubblan.

Såg ut att vara lite för varmt för motorn emellanåt.

Buss skulle jag inte rekommendera, de flesta bussar såg nämligen ganska så krockade och skamfilade ut. De behövde tydligen knuffa sig fram ibland.

Vilket färdmedel man än väljer så är det alltid mycket att se på en rundtur. Inte bara gamla minnesmärken utan det som är roligast är att iakta folk.

Här en glad dam som stod mitt i gatan, hon sjöng och spelade gitarr och tamburin.

Eller mannen som sålde hattar till turisterna på bussen, han gjorde säkert bra affärer för det var inte bara en som blev av med sin hatt i blåsten uppe på övre däck.

Andra sålde godis och chips till förbipasserande.

Eller så kan man sitta vid busshållplatsen med gamla mormor och sticka. Mormor fick hålla reda på garnnystanet.

Bredvid den stora katedralen sitter hantverkarna och bjuder ut sina tjänster.

 Att ha en ambulerande blomsterhandel är nog ingen dum idé.

Inlagt 2012-04-29 19:47 | Läst 7985 ggr. | Permalink
Härliga färgrika bilder! Bubblorna är för söta, jag skulle så gärna ha en. :-)
Hoppas vårsolen skiner på dig!
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-04-30 10:56
Mexico tillverkade en variant av Bubblan som kallades för Mexiko-Käfer, den var lite enklare än de som vi hade här i Europa. Det som vi kunde se utanaå var att det bara fanns ett avgasningsrör badär bak. Här kan man inte kalla dem för skottkärra, som min gamla Bubbla som jag hade som första bil ofta fick höra att den var.
Mycket vårsol skinet, Tack!
Vilka vackra bilder och kul att se.
Mvh Irene
Svar från Margareta Cortés 2012-04-30 10:57
Tack Irene för dina vänliga ord.
Intressant inlägg! Det ser så livligt ut därute på gatan :) De kanske får göra samma som de i Frankrike att knuffa andra bilar för att få parkeringsplats och likande. Allt gott
Svar från Margareta Cortés 2012-04-30 10:57
Full fart på gatorna i Mexico City, det var nog inte lätt att hitta parkeringsplats.
Ett nytt jättetrevligt reportage!

Trevlig Valborg!

/janf
Svar från Margareta Cortés 2012-04-30 10:58
Tack Jan och jag önskar dig en trevlig Valborg också.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg