Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

12. Uteliv och gatuliv.

Alla i Mexico har det inte så bra, det såg jag åtskilliga exempel på. Många moderna och lyxiga bostadshus finns det naturligtvis men även lika många som nog hade klassats som obeboeliga i Sverige, eller kanske som renoveringsobjekt i mäklarnas annonser.

Tyvärr så finns det dessutom åtskilliga som inte ens hade hus att bo i. Många torg och parker var upptagna med mycket enkla bostäder.Det var valår och vad kunde då inte vara lämpligare än att propagera för bättre bostäder än vid dessa skjul. De såg ut att vara ganska så permanenta eftersom de hade stora vattentankar där.

Visserligen är det en behaglig temperatur i Mexico City men nätterna är ganska kalla.

 

Det här är bara en bråkdel av alla enkla bostäder.

En del byggde sig inget skjul utan la sig direkt på backen för att sova.

Alla dessa uteliggare och människor utan arbete behövde någon form av inkomst också, därför var det väl inte så konstigt att det även fanns många tiggare. En del gjorde inte så mycket väsen av sig utan satt bara och hoppades på att någon skulle skänka dem en slant.

Andra spelade instrument och hade barn med sig för att få hjälp med insamlandet.

Utanför vårt hotell fanns det en liten pojke, han såg ut att vara 4-5 år, han gick omkring med en liten blå plastspargris och tiggde pengar. Tydligen fick han en och annan slant också, för sedan kilade han iväg och köpte godis.

Sedan finns det också en del som är organiserade och går omkring klädda i uniform och vevar på ett positiv. Jag trodde att de samlade in pengar till någon förening eller liknande, men jag fick veta att de samlade in pengar till sig själva.

Dessa positiv lät inte så vackert men högt ljud var det i dem, kände ibland att jag hade lust att ge en slant och be dem sluta veva en stund. Speciellt till den som stod utanför vårt hotell, men det fungerade inte så, fick de en slant spelade de bara mera.

Som i alla stora städer, finns dessa personer som klär ut sig och står som levande statyer.

Den här killen som rörde sig som en mekanisk docka, var väl värd sina pengar, han var riktigt duktig.

Vet tyvärr inte vad den kvinnliga påven propagerade för men hon var väldigt ihärdig.

Inlagt 2012-04-28 21:36 | Läst 7215 ggr. | Permalink
Intressant perspektiv igen Margareta! Bilderna är intressant att kolla på och kul med berättelser. Trevlig söndag
Svar från Margareta Cortés 2012-04-29 13:09
Alla är inte lika lyckligt lottade och i en stad med så många innevånare är det kanske inte konstigt att det även finns åtskilliga uteliggare, det som däremot förvånade mig var att de bodde så öppet och även fick bo kvar där.
I Sverige gömmer vi undan missären och de blir dessutom bortjagade hela tiden.
Du belyser olika delar av samhället som det är mångfaseterat intressant, tack för dina inslag. Ha de bra./Ingemar
Svar från Margareta Cortés 2012-04-29 13:11
Nog den enda stad där jag sett organiserade "tiggare" med tillstånd att bedriva sin verksamhet och i uniform dessutom. Jag trodde först att det var någon insamling till pensionerade eller skadade soldater men så var det inte.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg