Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

10. Poliser

Innan jag for till Mexico City så varnade folk mig för den höga brottsligheten och berättade olika skräckhistorier om rån och överfall, det märkte jag inget utav. Det jag däremot la märke till var antalet poliser, det fullkomligt vimlade av dem. De stod i varje gathörn och de patrullerade överallt inne i stan. Många hade dessutom full kravallutrustning.

Kan vara skönt att stå i skuggan.

I det här gathörnet, under vårt fönster på hotellet, räknade jag till 24 st poliser.

Visserligen är det val i år men valet är inte förrän i juni så jag tror inte att det är därför det finns så mycket poliser ute på stan. Valet är en dyr historia för Mexikanarna, de som vill rösta måste först registrera sig och det kostar pengar, troligtvis är det därför ganska få av landets  c:a 113 miljoner innevånare som röstar. Valpropagandan är redan i full gång.

En till sak som kan ha bidragit till att brottsligheten sjunkit är alla övervakningskameror. Sådana här skyltar kan man se på 20.000 ställen över hela stan.

Även trafikpoliser är det gott om, de visslade och viftade för fullt för att få fart på trafiken.

Trots alla poliser så händer det incidenter ändå. Vet inte vad som hade hänt här men två personer och en cykel fick efter ett visst dividerande åka iväg med polisbilen.

 

Inlagt 2012-04-27 10:24 | Läst 7734 ggr. | Permalink
Jisses vad poliser! Men det såg ju inte ut som om dom hade allt för mycket att göra, och tur var väl det! =)
Ha en härlig Fredag!
Svar från Margareta Cortés 2012-04-27 21:16
Ganska slappt verkade det vara, de stod mest och hängde, pratade i mobilen och åt på.
Trevlig helg til dig också.
Intressant inlägg, läskigt men tryggt att ha många poliser på plats. Tack för att du delar av dig + kul se bilder!
Svar från Margareta Cortés 2012-04-29 12:49
Många var de. Men som du säger, man kände sig trygg även om det också kändes lite konstigt med så många och dessutom så månnga som var kravallutrustade. Undrade liksom vad de väntade sig.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg