Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

4. Se sig omkring.

En sak jag har lärt mig av mina resor runt omkring i världen är att ett bra sätt att bekanta sig med en ny stad är att ta en Hop-on Hop-off buss. I Mexico City heter de Turibus och vi hade turen att det fanns en hållplats inte så långt från vårt hotell. Kartan som man får på turen är väldigt schematisk så ett bra tips är att skaffa sig en karta över staden så att man kan följa med var man är när bussen slingrar sig fram. Lite synd också att den spanska guidningen sker i högtalare som ofta överröstar den man får i lurarna på engelska. Annars är det en bra tur där man gärna bränner näsan röd i solskenet. Det är ju inga problem att vakna tidigt här med revlejen som spelas klockan sex utanför fönstret, så sagt och gjort, vi hoppar på morgonens första buss.

Här uppe på övervåningen i bussen kommer man ni ögonhöjd med alla detaljer på de gamla husen, det finns så otroligt många fint utsmyckade hus som är från den spanska tiden.

Känns tryggt att ha beväpnad eskort när man är ute på sightseeing, fast jag får väl erkänna att det inte var mig de skyddade, såg att det satt någon högt graderad militär i passagerarsätet i den bilen.

Bland det första vi kommer förbi är Torre Caballito Reforma 10, den kallas i folkmun för Lilla hästen.

Nästa plats vi kommer till är Monumento a la Revolución det är byggt till minne av den Mexikanska revolutionen. Bygget sattes igång av president Porfirio Diaz och var först tänkt att bli landets nya parlamentsbyggnad och betydligt mycket storslagnare än vad det är nu. Grundstenen lades av presidenten 1910, men brist på arbetskraft och en hel del andra problem gjorde att arbetet blev avbrutet och först 1933 kom arbetet igång igen och man beslöt då att det skulle bli ett monumemt över revolutionen;  det blev klart 1938.

Vi hoppar av bussen och tittar lite närmare på monumentet och platsen. Det är ett riktigt stort torg och där skulle gladeligen ett helt palats fått plats. Det där rutmönstret i plattsättningen fick vi senare se vad det användes till. Inte så lämpligt att stå och sola där.

Speglingar i glasfasaderna på de moderna husen runt omkring torget, kan jag naturligtvis inte låta bli att stanna till inför.

I källaren på byggnaden finns ett revolutionsmuseum, det finns också en hiss som går upp till kupolen, 57 meter upp med en vidsträckt utsikt över staden. Vi kom hit precis till vaktombytet.

Soldaterna gick med rejäla bensparkar och killen till höger sparkade inte tillräckligt högt, så han fick lite skäll efteråt och en demonstration om hur han skulle göra.

När vi vänder oss om så får vi se vad rutmönstret i plattsättningen är till för. Hade blivit gaska blött att stå kvar där.

Ungdomar och barn uppskattade blötan riktigt ordentligt. De sprang i full fart genom sprutet.

Vi väljer en lite lugnare men konstfullt utformad plats att sätta oss ner för att invänta nästa buss.

Där kan vi också njuta av den blommande jakarandan.

Inlagt 2012-04-20 10:56 | Läst 3588 ggr. | Permalink
Underbara bilder Margareta! Älskar bilderna på ungdomarna som springer genom vattnet!
Svar från Margareta Cortés 2012-04-22 13:19
Tack Heléne! Blev kul effekter när de sprang därigenom och blöta blev de också. Torkade väl fort i värmen.
Själv avstod jag från att testa.
Så mycket att se! Fina bilder, jag fastnade extra för barnen vid fontänen och bilden därefter.
Trevlig helg!
ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-04-22 13:20
Fontänen var effektfull där sen spritade upp direkt ur plattorna, tack för din kommentar.
Som Claes redan påpekat är draklampan fantastisk! Skulle också vilja ha en sådan... :)
Lite kul med bilden av den gula skulpturen, den som kallas den lilla hästen... Den är ju enorm! Som vanligt intressant att läsa om historia kring platserna. :) Min favoritbild blir den första fontänbilden, den är jättesnygg och har något extra som jag inte riktigt kan sätta fingret på. :) Även speglingen av minnesmomentet är snygg! Gammalt och nytt...
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-04-22 13:20
Undrar varför de döpte den till "lilla" hästen, den var liksom enormt stor.
Tack Anna för din kommentar.
Kul att se bilderna. Tack för att du delar av dig bilderna Margareta :)
Svar från Margareta Cortés 2012-04-22 13:21
Tack Mikael för att du gav dig tid att skriva lite.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg