Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

3. Köpa bröd.

När jag är ute och går möter jag en massa människor som bär på paket och kartonger med samma mönster på pappret och blir naturligtvis nyfiken på vad de har varit och handlat för något. Vad är det  som verkar vara så populärt, så nästan alla har handlat det? Kan tyvärr inte fråga för jag kan inte spanska så bra och det är inte många här i Mexico City som kan engelska, så enda utvägen är att gå den vägen de kommer ifrån för att få reda på hemligheten. Det dröjer inte länge innan jag upptäcker var de kommer ifrån, det är bageriet, eller Panadería som det står på butiken. Jag slinker in och det var inget litet bageri som jag hamnade på.        

Bröd, bröd och åter bröd.

Bröd och tårtor av alla de sorter man kan tänka sig.

Det är ett litet annorlunda sätt att handla bröd här än vad vi är vana vid hemifrån. När man kommer in i butiken tar man ett stort fat och en tång.

Sedan är det bara att börja plocka och lägga upp på sitt fat.

Det såg ut som om det åts mycket bröd här i Mexico.

Lite svårt att välja mellan alla dessa sorter.

När man var nöjd med det man valt ut och fatet dignade av godsaker går man till en disk där en expedit snabbt räknar ut vad det kostar och skriver summan på en liten lapp, den lappen tar man till kassan och betalar. Går sedan tillbaka och visar upp sitt kvitto och får hela härligheten inslagen i ett litet fint paket. Vårt paket gick på 17 SEK, mindre än vad en enda bulle kostar på vårt bageri där hemma.

Inlagt 2012-04-19 13:56 | Läst 4442 ggr. | Permalink
Bröd och skådespel ;-)
Smakade det bra?
Svar från Margareta Cortés 2012-04-19 14:08
Såg godare ut än vad det smakade, men kul att prova på både brödet och det sättet att handla.
Vilket ställe, jag har aldrig sett så stor brödaffär!
//Ewa
Svar från Margareta Cortés 2012-04-19 14:23
Den största jag sett också, dessutom verkade det finnas minst en i varje kvarter...nästan iaf.
Sista bilden är ju underbar! För att ha så mycket gott på brickan ser hon inte direkt glad ut! :D
Kul att se bilder från bageriet! Och få en berättelse om hur det går till att handla där. Finns det ens så stora bagerier i Sverige?
Måste nog ta och kolla om jag har missat en ny reseberättelse från dig... :)
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-04-20 11:07
Hej Anna, kul att få kommentar från dig. Damen med fatet var nog så koncentrerad på vad hon skulle välja så hon glömde att le. Fanns för mycket att välja på. De avlånga bröden som ser ut som smörgåsar var goda, det var sockerkaka med någon slags kräm på i tunnt lager. Fanns även något som liknade våra semlor men de var fyllda med smörkräm :(
Ljuvligt ju! Trots att jag inte äter bröd, så ser ju detta underbart ut! Gillar när man får se "vardagsbilder" från resor - det ger lika mycket som andra bilder!

/maria
Svar från Margareta Cortés 2012-04-20 11:08
Vardagsbildrna är de som även jag gillar allra bäst. Både nyttigt och kul att se hur det är i andra länder.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg