Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

21. Mera djur i Chobe National Park.

I en så här stor park som Chobe är (lika stor som hela Skåne) skulle det behövas flera dagar eller veckor för att kunna se allt. Trots den begränsade tiden vi hade här så var det ganska många djur som ville visa sig för oss.

Ibland kan man nästan tycka att djuren var lite för närgångna, som den här elefanten. Även om jag zoomade ut allt som gick, på mitt 100-400mm objektiv, så blev det inte mer än ögat på bild.

Förra gången jag var i Afrika sa de till oss att ni kommer inte att se några flodhästar för de är bara aktiva på natten, när vi sedan såg flodhästar sa de att i vattnet kan man få se dem och då bara hur de sticker upp huvudet lite.

Förmodligen visste inte flodhästarna här att de bara ska vara aktiva och uppe på land på natten.

För här såg jag många som var uppe och betade. Vår svenska guide, som varit på safari massor av gånger, hade inte heller sett flodhästar på land förut.

Det finns många olika arter av antiloper, det här är en kudu.

Den här impalan verkar tycka. "Kan man inte få vara ifred på toaletten heller".

Så finns det små, små antiloper också som den här, som är den minsta i Afrika.

Det finns en art av antiloper som inte är god att äta, den både luktar illa och smakar illa. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den arten heter. Men den är vacker att se på.

 Några som både är eleganta och vackra att se är giraffen. Så ståtliga de är och så graciöst de rör sig.

Ofta har de sällskap av Oxpecker. Namnet har de fått av sin vana att sitta på stora däggdjur och äta parasiter.

Såg några små djur också. Den här trollsländan är jag glad att jag tog en bild på, för då den flög omkring såg det mest ut som om den hade fyra landningställ. Nu på bilden ser jag att den har genomskinliga vingar med bruna ränder på. Vingarna såg jag inte där på plats utan bara de bruna strecken.

Min drömbild på sebror är att få en flock som rusar fram över steppen med sanden yrandes omkring dem. De sebror jag träffar på vill inte vara med på det scenariot utan de står bara stilla och lungt och  betar.

Då är det mer fart på vårtsvinen som rullar runt i gyttjan.

Eller badar i det leriga vattnet.

Även aporna är ganska livliga.

Även bland aporna är det strid om vem som ska bestämma i flocken, ibland går man sårad ur striden och får sitta i skuggan under ett träd och begrunda sina svagheter.

Även en solig dag bland alla djur tar slut och vi åker mot gränsstationen för att återvända till Zimbabwe. Lastbilarna köar fortfarande där vid gränsen.

 Ja, noshörningen....den fick jag inte se nu heller. Fick höra att de noshörningar som hade funnits i den här parken, nu var flyttade till ett annat ställe för att skydda dem från tjuvskyttar och någon sjukdom som tydligen hotade här.

Inlagt 2012-03-28 10:13 | Läst 16751 ggr. | Permalink
Härliga djur!! Vill också dit och fotografera djur :) Kommer man så nära med 400mm? då får jag fundera på att behålla min Sigma 120-400 till sån resa... Annars har jag Canon 400mm som jag använder flitigt..
Du klarar dig bra med 120-400mm där men kan nog behöva att med mindre brännvidd också Elefanten på den översta bilden är tagen med 100mm. Fick ibland byta objektiv för att inte komma för nära.
Oj, den här gången har du överträffat dig själv Margareta! Verkligen jättefina djurbilder!
Själv var jag i Botswana på jobb år 1995. Dessvärre hann vi knappt se något alls av dagsljuset. Vi framkallade flygfilm i Gaborone från tidig morgon till kväll.
Svar från Margareta Cortés 2012-03-28 11:59
Tack!!! Nu blev jag riktigt glad.
Den illaluktande antilopen ser ut som en sabelantilop.
Svar från Margareta Cortés 2012-03-28 12:00
Tack, jag försöker anteckna vad det är för djur jag ser men glömmer ibland bort det.
Vet du också vad den lilla, lilla antilopen är för art. Missade den anteckningen också.
Kul att se bilder från Botswana (där jag och familjen bodde i två år på 1990-talet).

Ja, åker man på flodkryssning på Chobe River finns det gott om möjligheter att fota flodhästar och mycket annat.
Under mina år i landet hade jag bara ett 300 mm, och det räckte gott och väl till för det mesta i viltväg. Det är ju lättare att fota djur i Afrika än i Norden ...
- Hawk
Svar från Margareta Cortés 2012-03-28 12:02
Både vid flodkryssningen och jeepturen i parken var det väldigt mycket djur.
Mycket mer än vad jag sett samtidigt på min förra afrikaresa fast här var det färre av de vackra kattdjuren.
I den här parken såg vi inte någon av dem i gengäld så var det desto fler elefanter och flodhästar. Inte är de rädda för bilen heller.
Stackars apa... hoppas att den klarar sig. Zeborna måste ha missförstått vad du ville...? ;) Härlig bild på dem, i alla fall! Den tredje flodhästbilden gillar jag också väldigt mycket!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-03-28 15:35
Den apan hade nog ont. Tack snälla Anna för din kommentar.
Fina bilder igen!

Den lilla antilopen heter Dik-dik. lite osäker om det stavas med k, ev c.

Mvh, Daniel
Svar från Margareta Cortés 2012-03-28 21:31
Tack Daniel. Jag gissade på att det var så den hette men var osäker och då är det bäst att inte skriva något alls.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg