Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

11. Two Oceans Aqvarium.

Något man inte bör missa när man är i Kapstaden är Two Oceans Aqvarium. Hade inga speciellt höga förväntningar då vi gick dit, har ju varit på  på Skansen-Akvariet och blev väl inte direkt överväldigad där.

Tittade runt lite  på de olika akvarierna som var i början. Visst det var ganska stora och vackra med alla färger.

Spännande fiskar som man knappt upptäckte eftersom de maskerade sig så bra.

Underliga djur och...

...hästar till havs.

Smakfulla djur.

De har även lite pingviner här, många är sådana som de tagit hand om när de varit skadade eller drabbats av oljespill.

Hittade även en utställning om vilken skada allt skräp som hamnar i havet gör. Såg en bild som fick mig att minnas den pälssäl som jag såg i Antarktis med ett plastband runt nacken och som växt in i huden. Pälssäl 

De hade en liknande bild här på Akvariet.  Även den här med all plast kan man få sig en tankeställare av. Det lär vara en fisk under all plast.

Hitintills så tyckte jag det var fint och ett mycket välgjort och vackert akvarium, inte så mycket mer... men så kom jag ner till det riktigt stora akvariet, och då menar jag stort. Det största jag någonsin sett. Där växte klep, stora som tallar och fiskarna som simmade runt var inte bara stora, de var mer än stora. Bilderna gör inte storleken riktig rättvisa, men den innehåller 800.000 liter havsvatten. Vattnet pumpas in från hamnen. Jag lät städaren vara med på bild så man kan se lite av hur stort här är.

Här hade jag kunnat sitta länge och bara njuta, vacker musik på alldeles lagom volym spelades, så att sitta ner och titta på fiskarna och lyssna på musiken kändes som en mjuk meditation.

Sydafrikas nationalfisk är Galjoen. Den är rödlistad eftersom den varit överfiskad och på väg att försvinna. Fritidsfiskare får bara fånga två fiskar per dag och de får inte sälja dem. Den lite mörkgrå fisken under de tre stora silverskimrande är en galjoen.

I nästa stora akvarium var det hajar.  Stora farliga fiskar som man kan bli skrämd av.

Bäst att avlägsna sig från dessa farliga djur, innan man själv hamnar på bild med en farlig haj.

En god måltid  i skuggan under ett parasoll, ett glas vitt vin och hummer därtill smakade bra.

Glöm inte bort att ta del av varningen vid vinbutiken, alkoholkonsumtion är farligt.

 

 

Inlagt 2012-03-19 23:18 | Läst 6356 ggr. | Permalink
Bra bilder! Väldigt camo :) Gillar undervatten, akvarium och sånt. En helt ny värld att fotografera och vi är sugen på undervattenhus så vi kan fota under vatten också. Får se om det blir av framöver :)
Svar från Margareta Cortés 2012-03-20 19:00
Jag håller mig ovanvattenytan både med kamera och annars också, men kan jag få komma så här nära undervattensmiljön och dessutom gå torrskodd, då trivs även jag.
tack för din kommentar och lycka till med undervattenshus framöver.
Härliga bilder! Blir faktiskt sugen på att sticka ut och resa...säger som dig, med akvariet - men de bilderna var ju dundersköna!
Och sista bilden...hihi...jag gillar dig fast jag inte druckit vin...:-)

Kram!
Svar från Margareta Cortés 2012-03-20 19:01
Tack Maria!
Tror även jag blir sugen på att resa...;)
Vinvarningen är ganska så bra..:)
Sjöhästar tycker jag är en av de charmigaste vattenlevande varelser som finns. Så söta! :) Bilden av städaren framför akvariet tycker jag är toppenbra! Det ger en bild av storleken också, men jag tycker att den har något extra. :) Likaså tjejen framför hajarna, träffande bild! :) Varningsskylten var kul!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-03-20 19:04
Det var bra att städaren var där, annars hade min man fått rycka in som statist igen, han börjar bli van nu.
Tjejen framför hajarna var en kul slump. Hon stod där och tittade med sin man och barn, jag tänkte passa på att få en bild med en åskådare som tittade intresserat. Hennes man sa något till henne, antagligen något om att hon stod ivägen för mig (vilket hon inte gjorde, tvärtom) Då jag tar bilden vänder hon sig om och blir tydligen lite förskräckt över att ha förstört bilden. Fast det var även där tvärtom...;)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg