Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

10. Kirstenbosch Botaniska trädgården

Ett besök i en trädgård, kan det vara något? Jag var väl lite tveksam till det besöket, hade gärna skippat det för att stanna längre hos pingvinerna men fördomar sätts ibland på sin spets. Det här är ingen vanlig liten villaträdgård. Trädgården är på 500 hektar och har över 7.000 olika sydafrikanska växter.

Trädgården anlades 1913 och är man bara det allra minsta naturintresserad så är ett besök här givande. Den blev dessutom förklarad som ett av världsarven år 2004.

Det är lummigt och grönt i parken och vi beundrar mängder med växter, som den här kottepalmen Cycad som bevisligen fanns redan på dinosauriernas tid. Beviset är i form av fosiler.

Det finns inte bara växter här, lite varstans kan man råka på lite vilda djur som den här pärlhönemamman med sina kycklingar.

 Jag trodde att  det här paret var ute på picknick med sin tama sköldpadda.

Men den var inte alls tam utan levde här i trädgården, den var kanske inte så snabb som en motordriven gräsklippare men jag såg att den betade av gräset ganska så snabbt ändå. Man t.o.m ser på bilden ovan att det är ett spår i gräset där den betat sig fram.

 Även lite små och mindre trevliga djur bodde här.

Fast deras hem är desto vackrare.

Via en vacker kamferallé lämnade vi parken.

Vi for till vårt tillfälliga hem på Cape Grace där pälssälarna lustfullt simmade i hamnbassängen.

Och fartygen fortsattes att renoveras.

På återhörande och då ska vi gå på Two Oceans Aqvarium i Kapstaden.

 

Inlagt 2012-03-19 08:42 | Läst 6860 ggr. | Permalink
Men, vad vackert trädgården ligger! Kul att den är ett världsarv. Jag tycker att det är fascinerande med växtarter som klarat sig så länge som kottepalmen på din bild. :) Min favorit bland de här bilderna blir nog paret och sköldpaddan. Det ser ut som om hon sitter och ler åt sköldpaddan, medan han tittar på kartan. :) Bild nr 2 också, som visar hur vackert trädgården ligger, och den på pärlhönemamman med kycklingarna. De är verkligen supersöta! :)
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2012-03-19 10:02
Den trädgården låg verkligen fint. Hade inte koll på innan att den var så stooor.
Spännande, där skulle jag trivas! jag funderade häromdagen faktiskt vad man får kamfer ifrån. Nu vet jag att det är ett träd.

Förresten, kottepalmen heter Cycas.
Svar från Margareta Cortés 2012-03-19 10:01
Tack för din kommentar. Jo, jag såg att kottepalmen hette så, fotade av skylten så du har alldeles rätt...;) Är du växtintresserad så skulle du nog gilla den parken, men den är väldigt stor så ta ett par sköna promenadskor på dig.
Lars Forslin 2012-03-19 11:19
Låter underbart med en vecka i den parken :-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg