Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Pest kill.

Idyll eller misär?  Visst är det vackert...

...men runt hörnet lurar fattigdomen.

De här barnen är inte ute och leker, utan de är på jakt efter mat.

Men de har också gemenskapen i sina familjer. Som i den här familjen där  de sökt sig in i skuggan och jobbar med bananer. De kanske är rika på kärlek och gemenskap här.

Det byggs nytt, men många stora hus stod tomma.

Den här tomten kan nog vara lite svårsåld.

På vårt hotell jagas det ohyra. Vi fick inte gå ut till besprutaren, som jobbar för Pest o Kill, för det kunde vara farligt...

Siem Reap var en stad som överraskade på många sätt, jag återvänder gärna hit någon gång men nu far vi vidare till Phnom Penh.

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-12-12 08:06 | Läst 4078 ggr. | Permalink
Att resa ger en, i bästa fall, en riktig tankeställare. Resurserna är inte rättvist fördelade. Hur ofta väljer vi inte att vända blicken mot det vackra, som bekräftar det vi redan visste? Att resa kan påminna en om hur bra vi har det, materiellt sett, men det ligger mycket i det du skriver om en annan sorts rikedom. Här har vi en del att lära.
Svar från Margareta Cortés 2011-12-12 14:04
Man får en annan syn på tillvaron, det är riktigt. Ordet "Barnfattigdom" klingar lite falskt då man hör att det i Sverige betyder bl.a att man inte kan åka på utlandssemester.
Pest o Kills gifter verkar inte bita på besprutarna utan bara på bleka nordbor ;). I en fattig familj måste alla hjälpa till med försörjningen och det ger i regel en fin gemenskap och sammanhållning. Det som slår sönder en familjs ekonomi är sjukdomar av olika slag och därför är det så viktigt med bra och billig sjukvård. Detta gäller naturligtvis även för oss. Jag undrar vad det är för slags mat barnen letar efter? Går de inte skolan? Man får sig allt en tankeställare när man ser dina bilder.

/Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2011-12-12 14:07
Giftet kanske bara var farligt för insekter och nordbor. Kambodjaner kanske är motståndskraftigare. Vi frågade om han inte borde ha ansiktsmask, då log de bara. Barnen i diket letade efter allt som går att äta, grodor, sniglar och insekter. Många barn i Kambodja går i skolan, men inte alla. En del måste hjälpa till med försörjningen.
Hej Margareta!

Kambodja är lite "bortglömt" av oss turister...
Lite som Thailand för 30 år sedan om jag får tro mina mer beresta vänner.

Filippinerna står näst på tur, sedan kommer Kambodja. Spännande att få se dina bilder och berättelser från landet så långt borta!

Apropå sista bilden med mannen - Pest och kill...

Lika naivt som det var här hemma på 60-talet!
Jag minns att vi som barn blev besprutade med D.D.T! Någon vuxen kom med sprutanordningen och bad oss barn hålla andan och blunda, sen blåstes vi över med medlet.

- Det var Inte farligt då... :-/

Ha det fint /Lasse

En av sprutorna som användes har jag ärv och ser ut så här: http://dl.dropbox.com/u/22733150/maletta.jpg
Svar från Margareta Cortés 2011-12-12 17:47
Kambodja överraskade mig.
Fina bilder, spännande att få följa dig på dina resor. Min före detta är också en resande av ganska stort format, kanske har era vägar korsats? Hon heter Birgitta Hallin Andersen numera.
Svar från Margareta Cortés 2011-12-12 17:49
Inte vad jag vet har jag stött på henne på någon resa, men jag tänker inte sluta resa än på ett tag, så man vet ju aldrig.
Hej igen!

Kanske jag ska förklara varför vi barn blev besprutade...
- Det var inte ohyra, utan istället för myggmedel!

Så var det sagt :-)

/Lasse
Svar från Margareta Cortés 2011-12-12 17:47
Kanske inte att rekommendera DDT som myggmedel. Hoppas du inte fick några men av det.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg