Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Skulle du vilja bo här?

Om man vill se lite av staden Siem Reap och inte bli både svettig och trött så kan jag rekommendera en Tuk Tuk-tur. Här i Kambodja är det en motorcykel som drar en liten vagn. Där kan man sitta och titta på omgivningen och samtidigt fläktar det lite behagligt. De används inte bara till att frakta runt turister i, utan väldigt många är till för varutransporter. Då är de i regel mycket överlastade.

Vi tar en tur ut dit där de lite mindre bemedlade människorna bor, vägen är knagglig och det hoppar och skumpar en hel del. Inte så lätt att fotografera då. Konstigt att jag inte fick en blåtira efter den turen, så som kameran hoppade och for.  Vi är inte långt från de centrala delarna men plötsligt känns det som om vi kommit till en annan del av landet.

Finns det vatten, så är det så gott som liktydigt med att det är någon person som är där på jakt efter något ätbart.

Här bor och arbetar man i små enkla hus, eller något som vi skulle kalla för skjul. Det här är en cykelverkstad.

Skjulen är inte stora. Inne i det här huset finns en frisersalong.

Här sitter frisören med sin son och väntar på kunder.

De skiner upp när lille sonen får en elefant.

Det kan vara ganska praktiskt med ett litet hus också. Då kan man ta en paus i tillverkningen av altartempel och titta lite på TV.

På andra sidan floden ser jag hur husen är byggd, de står på pålar. Regnperioden har gått hårt åt en del av husen.

Vi åker nära inpå där folk lever och sköter sina dagliga sysslor. Det är trångt och svårt att ta sig fram, det gör att man hinner med att se sig omkring.

Mitt i alltihop syns rester från den rika tiden. En bro som är smyckad med den välkända ormen.

Pittoreskt och intressant att fotografera, men som sagt, skulle du vilja bo så här. En fördel är väl att de inte behöver frysa.

Trafikregler är tydligen bara en rekommenderation. Kommer man inte fram på rätt sida om vägen, ja då kör man helt sonika på mot trafiken på fel sida. Ingen av medtrafikanterna verkar bry sig och ingen tutar heller ilsket.

När det sedan verkar kunna gå att komma över till den rätta sidan av vägen, då kryssar man sig fram tvärs över gatan.

Vi hinner med lite marknad också.

Trångt och inte lätt att komma fram utan att stöta emot köttet.

 

Inlagt 2011-12-10 11:33 | Läst 4819 ggr. | Permalink
Hej Margareta! Får tacka för ytterligare en intressanta etapp skildringar från Din resa vilken är både spännande & lärorika för att inte tala om bildmaterialet som är superbt.Tack. Och ha en bra helg./Ingemar
Svar från Margareta Cortés 2011-12-10 20:00
Tack för din kommentar, alltid kul med lite "feedback".
Fina bilder, jag längtar tillbaka till Kambodja:-) Hade varit intressant att bo så för att pröva på det liksom, man hade sluppit frysa ialla fall:-)
Svar från Margareta Cortés 2011-12-10 20:02
Skulle vara för att slippa frysa då, men jag skulle nog avstå från att bo i de här husen. Sjukdommar och ohyra frodades glatt här.
Hej Margareta det kanske inte är ett ställe man vill bo i ,men att vara där och uppleva allt liv ,lukt och färger och framför allt kulturen är en stor upplevelse mycket häftigt, Många fotografers drömmar, fina bilder
Tack Håkan
Svar från Margareta Cortés 2011-12-10 20:04
Just det du säger, alla intryck som man fick till sig då man åkte Tuk Tuk var extra spännande. Sedan var det ett plus att ingen verkade misstycka att bli fotograferad, snarare tvärtom.
Hej Margareta!

Spännande bilder från ett spännande land/region.

Tyvärr lite väl mycket minor som fortfarande ligger i marken och väntar på sitt offer... - Det är vad som alltid kommer upp när man läser eller pratar med någon om Kambodja.

Köttmarknaden ser inte ut att hålla den hygienstandard jag önskar, men grillar/steker man köttet ordentligt "kanske" man klarar sig från magont! *Hmm*

Denna del av Asien lockar som sagt, hoppas man en vacker dag har gott om tid att resa runt och få uppleva allt spännande.

Tack för fina bilder och berättelse

/Lasse
Svar från Margareta Cortés 2011-12-10 20:06
Vi blev inte varnade för minor här i Siem Reap så jag gissade på att det var mindre av dem just här, värre var det i området runt Phnom Penh.
Hoppas du får möjlighet att åka hit.
intessanta bilder som man kan titta länge på, så olika det kan se ut i världens alla hörn. Blir imponerad över människans påhittighet och livskraft även i en fattig del av världen, man gör det bästa av det man har. Bilden på mannen som tittar på tv tex, gamla traditioner möter nya. Sen tänker man så klart på hur bra vi har det, är bra att bli påmind om det då och då.
hälsn/Catharina
Svar från Margareta Cortés 2011-12-10 20:07
Vi klagar över minsta småsak här i väst, man får sig en rejäl tankeställare då man är ute på resa i de länder där inte alla har det så bra.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg