Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Siam Reap i Kambodja och på väg till Tonlé Sap.

Åter en morgon med tidig väckning. Klockan 4.40 plingade telefonen och vi studsade upp för att äta frukost för att strax därefter sitta på bussen ut till flygplatsen. Flyget går nu via Pakse därför att där finns kontrollen för utresa vilket inte finns i Vientiane. Därför får vi en mellanlandning med lite pappersifyllande.

Här är det viktigt att vi har med oss de dokument som vi fick vid inresan uppe vid flodövergången från Thailand. Har man tappat bort dessa så är det bara att återvända till den gränskontrollen för att få nya

.

Nu är vi klara och beredda att resa vidare till Siem Reap i Kambodja. Mest känd är den för ruinstaden Angkor, men i dag ska vi till en annan sevärdhet, nämligen Tonlé Sapsjön. Men lika sevärd som själva sjön, med sin flytande bebyggelse är, så upplevde jag vägen dit också som en eget litet äventyr. Eftersom det är mycket vatten i dessa områden just nu, så var vägen dit vi skulle en enda lervälling och inte alls så lättforcerad för vår buss. Ibland var det tveksamt om vi skulle ta oss fram överhuvudtaget.

Så här skumpade vi fram i en halvmil ungefär.

Nu var det inte bara själva vägen som var intressant på väg ut till sjön, utan även livet och bebyggelsen där utefter var lite annorlunda än vad vi sett innan. Ställningen med flaskor till vänster i bild är inte någon läskförsäljning utan bensin.

Det smugglas en del bensin från Vietnam där det är lite billigare än i Kambodja och den säljs i lite varierande sorter av flaskor. Det gäller att inte ta fel då man ska köpa Coca cola.

Översvämningarna gör att det finns gott om vatten att fiska i.

Vid varje dike ser vi barn som är ute och fiskar, som de här pojkarna med sina fiskenät. Det syns antagligen inte här i bilden, men det är ett litet dike framför dem.

Det kan se idylliskt ut ibland.

Som här.

Men i verkligheten är det mycket fattigt och inte så lätt när allt är blött runt omkring.

En del hus har till och med försvunnit ner i vattnet.

Den som byggt det här huset verkar ha kommit upp sig lite, men har även de lite problem med att ta sig hem.

De flesta verkade ta problemen med ro och har man inte så många kunder kan man ta igen sig lite, som den här ägaren till bil-och cykelverkstaden.

Har man tvätteri så är det ingen brist på vatten så här års. Det här är inte den vanliga hushållstvätten utan damen som står där och hänger tvätt har ett tvätteri och tar emot tvätt för 1 dollar kilot.

 Nu ska vi ut på sjön och solhatt anbefalles.

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-12-05 10:58 | Läst 4929 ggr. | Permalink
Verkligen spännande att följa med på resan, Maggan. Reslusten väcks :-)
Svar från Margareta Cortés 2011-12-05 21:57
Så är det, ju mer jag reser desto fler platser upptäcker jag som jag vill resa till.
Tack för att du delar av dig bilderna. Jag tycker att alla bilderna är intressant att se på. Dina bilder håller i livstid! Det visar mycket intressant livstil, miljö och människor fungerar nästan alltid på bilder :D
Svar från Margareta Cortés 2011-12-05 21:58
Det svåraste med att blogga om den här resan är att välja bort bilder. Det hände så mycket och fanns så fantastiska miljöer att kameran gick varm mest hela tiden.
Jag har ägnat eftermiddagen till att läsa om olika fotografer var de befinner sig i dag. Nu har jag varit på många ställen på Moder Jord.

Det är så stor skillnad på era bilder beroende på var ni är just nu. Det är svårt för mig förstå hur det finns så många människor som lever under de förhållanden du visar med dina bilder.

Bilderna är av stort värde för dig som är ägare av dessa.

Jag har hört att barn ofta är så glada för de vet inte om något annat sätt att leva. Om det är så vet jag inte. Lyckan består inte alltid av att äga en massa prylar.
Barnen får mycket kärlek av sina föräldrar eller.............

Ha fortsatt bra resa
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2011-12-05 22:01
Kul att du följer med och reser även på min resa. Har också tänkt på alla dessa barn som lever i denna fattigdom och speciellt när det pratas om barnfattigdomen i Sverige. Då har jag lite svårt att hänga med i resonemanget.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg