Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mot Laos går färden i dag.

Tidig väckning i dag, men vad gör det när kroppen ändå är inställd på helt andra tider än vad som råder här. Hemma i Sverige hade vi väl knappt hunnit gå och lägga oss ännu. Efter frukost hoppar vi in i vår tjusiga buss igen för en tur på två timmar till Chiang Khong.

Vacker natur åker vi igenom men tyvärr finns det inte tid för att stanna och fotografera, men jag ser utefter vägen att det står en hel del stora svarta grytor ute på gatorna. Undrar så varför och vad de använder dem till, har lite svårt att tänka mig att de lagar mat ute vid landsvägen. Jag får svaret när vi kommer fram till Chiang Khong.     Det är helt enkelt soptunnor.

Nu när den gåtan är löst så är det dags för passkontroll och överfärd till andra sidan Mekongfloden och Laos men först har vi en viktig uppgift att klara av; toalettbesök. Smarta killar det här, för 5 baht så får du lite toalettpapper.

Sedan kan vi traska ner till Imigration checkpoint och köa. Nu har de fått supermodern utrustning så vi får gå fram en och en och titta in i en liten kamera som läser av våra ögon.

Tur att vi inte ska åka över med stora bussen eller långtradare för det ser ganska vingligt  ut.

För att inte tala om påfarten till färjan.

Så här glad kan en reseledare bli när allt funkar perfekt, alla kom igenom vid passkontrollen, allt bagage fanns på plats och våra båtar för överfärd ligger och väntar.

Stolt som en tupp kanske.

Vi hoppar i, nja det var kanske lite överdrivet, åtminstonde jag gick ganska försiktigt i den lite vingliga båten färden över Mekongfloden. Vi får hoppas på att bagaget kommer efter.

Welcome to Laos, sa damen i fören på vår båt när vi kom till stranden på andra sidan.

Resten av gänget kommer också över.

Likaså vårt bagage. Vilket slit!

Vi resenärer har lite annat att slita med innan vi får komma in i Laos. Tur att alla kom ihåg att ta med sig foto till visumansökan.

Många transportmedel i dag. När vi nu har släpts in i landet Laos så får vi åka lastbil.

En skara barn tycker det är kul och följer efter oss.Framme i Houi Say klätrar vi in i en något stadigare och mer komfortabel flodbåt. Den ska bli vår hem i två dagar.

Vår färd blir som kartan visar. Först det gula strecket är flodbåt på Mekong med övernattning på en lodge i Pakbeng. Det rosa strecket är flyg från Luang Prabang till huvudstaden Vientiane.Men mer om det i kommande bloggar, nu ska vi njuta av färden på floden Mekong som är världens tionde längsta flod och livsnerv för  närmare 50 miljoner människor och en vistelse i landet som förr kallades för Lan Xang som betyder "Landet med miljoner elefanter". Tyvärr så stämmer inte det längre, jag såg en enda elefant men hann inte med att fotografera den för den var ledig på måndagar då jag försökte.

 

Inlagt 2011-11-26 09:48 | Läst 3653 ggr. | Permalink
Härliga bilder. Mannen som bär resväskorna ser ut att ha en rejäl uppförsbacke!
Svar från Margareta Cortés 2011-11-26 10:03
Stämmer det, han fick gå zickzack upp för att orka. Backen var brant och vi tyckte faktiskt synd om honom, ville gå dit och hjälpa till men han ville nog ha förtjänsten för sig själv. Han behövde ju inte ta så många på en gång, så bråttom var det inte.
Mmm, du väcker sån reslust. Fint berättat och med fina bilder.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg