Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vargar

I våras besökte jag och mina barn och ett barnbarn vargarna på Kolmården.

 Jag var där för flera år sedan, då var vargarna så närgångna och keliga så att något tele inte var nödvändig, snarare hade macrot kunnat användas. Därför beväpnade jag mig med 24-70 mm den här gången. Det fungerar inte att ha med objektiv att byta med om du inte har rejält stora fickor. Inga väskor eller liknande kan man ta med in i hägnet och inte heller lägga ifrån sig något. Lägger man ifrån sig kameran så kan det gå så här. inte ens en Canon klarar av hungriga vargar.

Nu var inte de här vargarna lika sällskapliga som förra gången, de börjar kanske bli trötta på att få besök och bli kelade med. Men hälsningcermoning var lika hjärtlig som förra gången. Man kommer in i hägnet med djurskötarna och sätter sig lugnt ner och väntar tills vargarna kommer och tar kontakt. Jag fick mig en rejäl slick över ansiktet och var sedan godkänd och kunde fota de andra i gruppen.

Min dotter Carina hade god hand med vargarna, såg nästan ut som om hon hypnotiserat den här vargen.

Även om vargarna här på Kolmården är så pass tama så att man får klappa dem så är det väldigt mycket varg ändå. Deras rangordning i gruppen är stenhård och alfahanen bestämmer. En av de lägst stående honorna i rangordning tog sig friheten att komma ner för att bli lite kelad med. Det gillades inte av alfahanen.

Hon blev så uppläxad att hon kissade på sig och dröp iväg med svansen mellan benen. Nyfiket kom gänget ned för berget för att se hur det gick.

Kanske det var däför hanen fortsatte med sin uppläxning en stund till.

Sedan gällde det att ligga så man hade koll på omgivningen och flocken.

Senare fick honan tillåtelse att också vara med i klapp-och kramhörnan med de andra vargarna.

Vargskötarna berättade mycket informativt om både vilda vargar och om vargar i hägn.

Jag kommer nog att åka hit till vargarna fler gånger för det är en härlig känsla att få klappa varg även om den är i hägn. Men då kommer jag att beväpna mig med 28-300 mm för att kunna ta bilder både nära och på håll.

Som avslutning fick vi en vargkonsert i ylning.

Avslutar med två bilder från förra besöket hos vargarna.

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-09-07 16:42 | Läst 5966 ggr. | Permalink
Fina bilder på fina vargar. En häftig upplevelse att hälsa på dem i hägnet, har själv varit där några gånger.
Monica
Svar från Margareta Cortés 2011-09-08 10:01
Visst är det en härlig kännsla att få få en slick över hela ansiktet av en varg. Jag kommer med all säkerhet att göra om besöket där.
Fin serie. Måste vara väldigt intressant att komma så när detta "mytiska" djur som hanteras (på svårbegripligt sätt) hit och dit av politker, markägare och jägare.
janf
Svar från Margareta Cortés 2011-09-08 10:01
Ring och boka och åk dit, det kommer du aldrig ångra.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg