Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jönköping, Taberg och äpplen

I dag gjorde som Magnus Ladulås, tog en paus i Jönköping. Ser ut som om han kom med cykel jag kom med bil.

Pirensoffan var i dag lite för blöt för att slå sig ner på och vila men lång var den så där får det plats många en solig dag.

Men soffan var bra att klättra upp på för att kika över piren och där bakom på en sten satt en skarv och vilade sig, fast han blev tydligen lite förskräckt när det dök upp en kamera över kanten och tog till flykten.

Vädret var lite väl ostadigt för en längre promenad i staden Jönköping men orosmoln gör sig bra på bild.

Smålands mirakel kallade Linné den här kullen eller det kanske är ett berg med sina 343 m.ö.h. Molnen sveper trädtopparna på bergssidan men vi åkte ändå upp för att se om det var någon utsikt däruppifrån.

En kunglig topp är Taberg tydligen,  inte bara Oscar II hade varit här såg att även vår nuvarande kung hade gjort ett besök.

Vidsträckt utsikt över nejden.

Kikar ut mellan molnen och ser ända bort till Jönköping och Vättern.

Gränna kallas inte bara för Polkagrisstaden även Äppelstaden brukar man höra och i omgivningarna kring Gränna finns stora odlingar. Behövs inga vakthundar då man har vaktkor.

Är man i Grännatrakten och har riktigt mycket spring i benen så ska man inte missa att gå till Tegnértornet. Det heter egentligen Skogstornet men eftersom det  byggdes på initiativ av idrottsjournalisten Torsten Tegnér så kallas det också för Tegnértornet.

Där har man utsikt över de fyra landskapsom omger Vättern, Närke, Småland, Västergötland och Östergötland och man kan se hela Vättern om vädret är bra.Från parkeringen går det en liten skogsväg, uppför och uppför och uppför i  1,3 km.

Underhållning på vägen upp, förutom naturen, får man av några gjutna plattor med trevliga små budskap på.

Traskar man sedan upp för de 144 trappstegen i spiraltrppan...

...så ser mäniskorna nere på marken ut som små prickar.

Men som sagt en vidsträckt utsikt får man från det 27 meter höga tornet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-09-03 12:37 | Läst 4933 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg