Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mot Stockholm

Resan går mot sitt slut och det är dags att packa väskorna för att åka hem, men en hemresa behöver inte vara "bara att åka hem".  Finns en del att se på vägen och lite kvar i Mora också.

Det går inte att påstå att inte ens en katt är vaken.

På Kyrkogatan utanför  den stora matvaruhuset träffade vi på den här lilla gynnaren. En råtta trodde jag först men är osäker för jag tycker den liknar en lämmel också med sin runda kropp och korta svans. Någon som vet?

Ett obligatoriskt stopp blir det i Rättvik på hemresan, tunnbröd måste inhandlas.

Bagarna var redan i full gång med baket.

Ett besök vid Falu koppargruva stod också på dagens program. en färgrik plats.

Gissar att många trötta ben vandrat uppför den här stegen.

Gruvarbetarna har gått hem.

Hittade en lite märklig minnessten. Undrar om det spökar här.

Kalhyggen är egentligen inte vackra men ändå kan jag inte låta bli att tycka att det finns något där som tilltalar mig. Lite öde, lite övergivet, lite utnyttjat och som här "Ensam är stark".

 

Inlagt 2011-08-12 09:42 | Läst 8292 ggr. | Permalink
Vi var ju som sagt i Falun förra året, och då även vid gruvan. Det är ju så stort och mäktigt där, men attans så svårfotat det är! Färgerna, himlen, storheten...allt ställer till det...Så mina bilder därifrån är ...inte bra...hihi...
Men gillar skarpt sjätte bilden, där har du fått till en väldigt snitsig bild ju!

Var tunnbrödsbageriet i den gamla byggnaden? (Eller åtminstone är det så den ser ut att vara..)

/Kram!
Svar från Margareta Cortés 2011-08-12 09:56
Vi hade lite mulet och duggregn när vi var vid gruvan, lite sol som strilat ner i Stora stöten hade inte skadat. Skulle ha beställt en solstråle rakt ner där...;)
Jopp, tunnbrödsbageriet är i det gamla huset. Minns att förr i tiden när vi var dit så var det några tanter som bakade nu hade gubbarna tagit över.
Kalhyggen är otroligt vackra Margareta, det tycker jag med. Hemma i norrland finns många sådana och även myrar. Myren är så vacker med sina få små träd och dimma. Ödsligt med vackert.

Vilken färgprakt nere i gruvan. Har aldrig varit där själv.
Men där minnesstenen var läskig...usch. Det spökar säkert där...

Fina resebilder.
Kram Lena
Svar från Margareta Cortés 2011-08-12 13:21
Tack Lena för din kommentar. Skönt att det är fler som gillar kalhyggen.
Den lilla gynnaren är en Sork. Om dom nu inte får för sig att äta upp din din trädgård så är det otroligt söta och roliga djur.
Svar från Margareta Cortés 2011-08-12 13:23
Tack Anders, hade inte gissat på en sork eftersom den var mitt inne i stan, trodde de höll till i trädgårdarna och mumsade på blommorna där. Den här kanske hade varit inne på Coop och handlat.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg