Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

10 år med Fotosidan.

Tänk vad tiden går fort. Tycker inte alls det var så länge sedan jag var inne på Utsidan.se och upptäckte att en alldeles ny sida öppnat, nämligen fotosidan. Eftersom jag så långt tillbaka jag kan minnas har varit intresserad av foto så kändes det väldigt naturligt att skynda mig in där och bli medlem. Jag blev medlem nummer 1011, alltså den elfte medlemmen som anmälde sig.

Det fanns inte många bilder där då men kommer ihåg en av de första, och om jag inte minns fel så var det Christer Lind som lagt upp den och den föreställde en tomte som gick över gräsmattan på Ålstensängen i Bromma.

Snart började det droppa in lite fler bilder men det var inte fler än att jag hann med att se alla och även att läsa alla kommentarer. Var jag bortrest en vecka så var det inte heller något problem med att hinna se alla bilder som kommit in under veckan. Det tog ett litet tag innan jag vågade mig på att själv kommentera någon bild men efter att ha blivit glatt påhejad i forum så tog jag mod till mig och skrev lite kommentarer. Ändå längre tid tog det innan jag vågade mig på att lägga in någon bild men flitigt påhejad av min dotter så kom strax den första uppladdningen av bild även för mig.

Fast nu vet jag inte riktigt om jag vågar visa den igen.....Jag hade inte fått kläm på det där med den lilla knappen på min nya digitalkamera. Den knappen som det var en liten blomma på. Den kan man väl inte använda då man fotar annat än blommor...........hmmm.

Hade varit bra om jag innan getingen flög sin väg hade förstått vad den var bra för. Der här är i alla fall min allra första bild här på fotosidan. Den är tagen med en Sony kompaktkamera och den kameran hade HELA 3 megapixel.

Hör och häpna så fick jag en hel del kommentarer och alla var väldigt vänliga dessutom. Minns att någon ville döpa bilden till "Vespa jorden runt".

Sedan dess så har mina kameror vuxit i storlek och även i pixelstorlek.

Mycket trevligt och roligt har jag fått vara med om tack vare Fotosidan. Extra glad blev jag då min bild kom med och fick hänga på den första fotomässan i Nacka och även då jag kom med i Fotosidan Magasin.

Jag har fått många nya vänner. Flera av dem har jag även träffat i det verkliga livet, andra känner jag bara via nätet. Har jag fått några ovänner så är jag lyckligt ovetande om det.

Det är även Fotosidan som gjorde mig till en bloggare.

Tack Fotosidan för alla trevliga år.................blir det tårta på ert födelsedagskalas!

 

Inlagt 2011-06-13 14:04 | Läst 8180 ggr. | Permalink
Ja, tio år som medlem även för mig. Det har varit roligt, spännande, lärorikt med alla bilder och förändringar som skett på Fotosidan :).
Svar från Margareta Cortés 2011-06-13 15:08
Ja verkiligen lärorika år. Såg att det var tio år just i dag för mig tyckte det var kul att uppmärksamma med ett blogginlägg.
Tack Annika, en av de vänner IRL jag fått här på fotosidan.
Och tack själv för alla dessa år Margareta!

Jag hade faktiskt den där bilden kvar, avpublicerad då de egna prestationskraven ökat en hel del sedan dess - men det är faktiskt en favorit ännu, det var verkligenett märkligt möte. Funkar väl både som humor och gatufotobild.
Här är den! http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/6.htm
Svar från Margareta Cortés 2011-06-13 15:09
Tack själv Christer, så otroligt mycket jag lärt mig här.
Kul att se den bilden igen.
Ja tio år för mig med i augusti.
Svar från Margareta Cortés 2011-06-13 15:55
Jo, dina bilder kommr jag ihåg.
Kul att läsa denna historik. Även jag hittade hit via Utsidan. Och tio år till lär det väl bli!
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 15:53
Kul Björn, jag tror vi var en hel del som först hängde på Utsidan som hittade hit.
Själv är man rena, rama barnrumpan i detta sammanhang med bara 3,5 år på nacken! :-)
Tycker det har varit häftigt. Tänk alla dessa människor med ett gemensamt intresse - och så mycket folk man lärt att känna! Du är ju en av dom - och någon gång kanske vi ska "få till det" va? :-)

Härligt att se hur man utvecklats, och se "resan" genom bilderna! Och som vanligt en härlig text från dig!

Kramar från vännen i Åmål! :-)
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 15:56
Maria, Det är med böcker som med människor, ett mycket litet antal spelar en stor roll. Du spelar stor roll!!!! Kram
Respekt, Maggan! Som de lite yngre säger idag. Du har bjudit på mången fin bild och mycket läs- och sevärt i din blogg. Kanske minns du att du hjälpte mig med lite bilder från Ole Martin för ett par år sedan. Med förhoppning om många fler läsvärda texter. Känn pressen ;-)
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 15:58
Tack Arne! Fina bilder hade du med hem från Ole Martin vill jag minnas.
Känner en enorm press inför kommande resor....;)
Läser din blogg och upptäcker att jag också har hängt här snart i tio år, 2001-09-05.
Jag har medlemsnummer 1894, det betyder alltså att jag är medlem nummer 894(?).

2001 kunde man faktiskt titta på alla bilder och hålla reda på alla aktiva medlemmar :-)

Fasen vad tiden går fort, jag som skulle lägga upp massor av bilder, men en rejäl utbildning i Lofoten blev det av all inspiration från fotosidan.
David Elmfeldt 2011-06-13 18:10
Ja du är medlem 894 :)
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 15:59
Jo det var inte så stor inströmming av bilder då för 10 år sedan, minns att man kunde undra om det inte skulle komma några fler bilder snart att titta på.
Mitt medl nummer 1704 hoppas jag inte betyder fy sjutton,fast visst har man hängt ut en del idag i mitt tycke dåliga bilder.men många positiva omdömen har också ankommit från .bla dej Margareta.Roligaste kommentaren kom nog från Terje som kort skrev-"herre jävlar vilket norrsken!"
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:37
Kort och konsist kan ju räcka som kommentar också.
Vad skoj! Då är jag medlem nummer 29 :)
Vitsig rubrikförslag till getingen, haha!
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:37
Då var också en väldigt tidig medlem.
Ja, jag har ju bara varit med i 8 år, men även den tiden har gått fort, och mycket har hänt på FS. Ännu när jag började kunde man hinna med att "titta på allt".
Ditt namn var ju ett av dem jag första la märke till. Tack för det som varit

/J-O
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:38
Ditt namn känns också väldigt välbekant...;) Tack för alla trevliga bilder du lagt in och även glada tillrop på mina bilder.
Ja så länge har ju inte jag hängt med förstås, bara medlem 23 , du var väl några timmar före mig Maggan ;)
och det har ju hänt mycket under dessa år.

Mvh/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:39
Trots att somliga byter namn så känns bilderna igen...;)
Jag är rena barnungen här (från 2009-10), har nummer 153057 så det är ju sanslöst hur många som har kommit med genom åren. Alla har väl inte stannat, men ändå... Jätteroligt också att en del av er "gamla" fortfarande orkar och vill backa upp oss som har kommit med långt senare. Uppskattas verkligen! Dina reseberättelser har jag uppskattat extra mycket!
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:40
Tack för vänliga ord om mina reseberättelser, fler kommer det lovar jag.
Trevligt, Maggan, vi stapplar vidare!
Nya kameror, nya erfarenheter! Det håller oss igång!

Men samma gamla Vänner!

Naturliga hälsningar, Sture
Svar från Margareta Cortés 2011-06-27 16:41
Jo nog staplar vi på!!! Det var kul att träffa på dig IRL också.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg