Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Var ska man gå?

Snöeländet kallas det av en del, vi andra säger vinter. Det verkar som om snöröjarna har problem med var de ska göra av all snö som plogas bort från vägarna. Jag som vill använda trottoaren ibland tycker att de  borde låta bli att lägga den på just trottoaren.

Den stora snöhögen på den här bilden, det är där trottoaren finns....någonstans inunder alla snö förstås.

 Blir trångt om utrymmet då bilarna kommer.

Jag klarar av att ta mig fram bland dessa snöhögar och hoppa undan för bilarna, men de som har svårt att gå och behöver rullator för att ta sig fram de kommer inte långt på vår gata.

Jag gillar vinter och snö men tycker nog att gångtrafikanterna kan få lite mer utrymme och att det inte läggs upp stora högar på trottoaren.

Inte alla som kan ta sin tillflykt till taken...;)

Inlagt 2011-01-08 08:54 | Läst 6675 ggr. | Permalink
Håller med dig Margareta om detta med trottoarer.
När jag promenerar och hämtar barn på dagis så vill jag gärna att de ska få gå på en trottoar och inte mitt i gatan tillsammans med bilister.
Här är det likadant. Från att ha varit vägar med plats för mötande bilar är det nu en körbana... Det är lite som att köra spårvagn, det finns bara ett spår och det får man snällt följa och mötande bilar får försöka backa till någon igensnöad parekeringsficka så man kommer om varandra.

Men det är lite tvetydigt. Jag tycker ju ändå att det är lite charmen med vinter, att allt inte ska gå så fort och smidigt.

Men vår och sommar är ändå bäst =)
Ha en riktigt skön helg.
/Lena
Svar från Margareta Cortés 2011-01-08 09:19
Jag kommer ihåg tiden med barnvagn, det var inte lätt att ta sig fram då. Var även snörika vintrar då mina barn var små och jag minns hur trött man var efter att ha varit ute med vagnen. Jag skulle inte klaga på framkomligheten här om det inte var så att de tippat snön på trottoarerna. De har öst upp den i stora högar så att ingen kommer fram där. Där det bara är oplogat har snön trammats till och där går det bra att gå. Det finns annan mark att lägga den på, mark som är skog och allmänningar men där har de inte tippat någon snö.
Alltså, jag beundrar de gamla som vågar sig ut med rullatorer. De har ju i stort sett ingenstans att ta vägen - utom mitt i vägen då...

Jag tycker väl iofs att snöröjningen här hos oss varit skaplig iår, men ack så halkigt...Så de gamla har det inte lätt, rullator eller inte!

Men, trots det gillar jag vintern - härligt! Har lärt mig tycka om denna årstid av hela mitt hjärta...

/maria
Svar från Margareta Cortés 2011-01-08 10:22
Som du vet så gillar även jag vintern då den är snörik, slaskvinter den kan jag vara utan. Det jag irriterar mig på här på vår gata är att man öser upp snön och tippar den PÅ trottoaren.
Många fastighetsägare verkar inte veta att det i regel är de som ansvarar för att trottoaren framför fastigheten blir skottad. Det är ett elände att folk ska behöva trängas med bilar och bussar på gatan när trottoarerna är oskottade. Ett stort problem för snöröjarna är alla bilar som är parkerade längs gatorna. De kommer inte åt att röja för bilarna står i vägen.
Svar från Margareta Cortés 2011-01-08 11:54
Fast jag tror inte att fastighetsägaren har ansvar för all den snö som snöröjarna dumpat på trottaren. Dessutom så gäller det inte i Stockholms kommun. Lite olika regler i olika kommuner.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg