Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Avslut

Alla resor har ett slut, även den här. Snart är det dags att packa väskorna för sista gången och åka till flygplatsen. Men först hinner vi med lite till.

På väg hem från Bhaktapur upptäcker Pia att det hänger en massa djur i träden. Det är inte så långt från vårt hotell så jag tar kameran och traskar dit. Kommer till en liten park med många träd och i alla träden hänger det massor av flygande hundar.

De ser ut att ha det skönt där uppe i solen. När det verkar bli lite för varmt vecklar de ut vingarna och luftar sig lite.

En del ser sig lite yrvaket omkring, andra verkar sova hela tiden.

När de luftat sig klart sveper de sina paraplyliknande vingar omkring sig och somnar om. Verkar vara en behaglig tillvaro, fast något jobbigt att sova upp och ner.

Det är inte bara flygande hundar som bor i den parken, upptäcker efter en liten stund att jag är iakttagen. Vänder mig om och hittar den här lilla varelsen.

En liten ekorre bor där också, såg sedan att de var flera, men det var den här som var modigast och som jag fick komma ganska nära.

Kvällen kommer och det är dags för avskedsmiddag. Kan det här vara en uppmaning till oss att ha riktigt kul? 100% Pure Fun, fast med en liten pekpinne att dricka förståndigt.

Se bara så förståndiga vi är, muggarna är t.o.m vända upp och ner.

Vi behöver inte ens dansa själva får både dans och sångunderhållning.

Men vad är det Stefan försöker göra? Det ser ganska invecklat ut.

Mat fick vi också, är man i Nepal så är det Dal Bath som serveras. Som förrätt fick vi popcorn. Vi fick även liten skål med risvin, låter oskyldigt men det var starkt. Väldigt starkt.

Efter allt det roliga så kommer finalen, dags att göra rätt för sig. Får hoppas på att vår guide har tillräckligt med pengar så att vi slipper diska. Ser lite snålt ut.

Hmm, får nog plocka fram reserven.

 Så kommer vi till det allra sista på resan, hemfärden. Efter en god natts sömn, en riklig frukost och kanske en sista promenad i omgivningarna är det dags att bege sig till flygplatsen i Kathmandu. Om vi upplevde att kineserna var krångliga med sina kontroller i Tibet så var det inget mot vad nepaleserna har lyckats åstadkomma på flygplatsen.

Först köar vi in i flygplatsbyggnaden, där röntgas alla väskor och vi kroppsvisiteras innan vi får gå till incheckningsdisken. Vid den disken blir vi ombedda att fästa en liten tag från flygbolaget på handbagaget. När vi fått checka in, efter en massa bestyr med att samla in passen och dela ut dem igen, kan vi äntligen ta rulltrappan upp till avgångshallen..... Trodde vi ja! Först ska en vakt kolla att vi verkligen har satt på en tag på handbagaget sedan får vi åka upp med rulltrappan. Där ska utresehandlingarna fyllas i och sedan kan vi gå igenom passkontrollen.

I avgångshallen passar vi på att göra av med de sista nepalesiska slantarna. Personalen har tydligen koll på oss för en dam kommer fram och berättar att det är dags att gå till utgången nu. Där är det en ny röntgen av handbagaget och kroppsvisitering. Jag tror att nu är det bara att skynda iväg till gaten, men blir stoppad av en vakt som vill kolla min tag. Jag har ingen stämpel på den, han pekar på en disk dit jag ska gå för att få mitt handbagage undersökt. En disk för män och en för kvinnor. Vakten som är kvinnlig på den kvinnliga sidan går igenom alla väskor minutiöst. Öppnar och kollar varenda fack som finns och i min kameraryggsäck finns det många fack. Sedan kan jag få gå fram till vakten som kollar tagen igen och nu får jag godkänt.

Skyndar så ut till gaten för nu är jag sen och lite orolig att inte hitta för jag är den allra sista från vår grupp. De andra har redan åkt ut till flygplanet, men det var ingen fara, vid flygplanet stod alla och köade. Nu var det dags för  koll av väskorna igen och även ny kroppsvisitering. Undrar just vad de trodde att vi hade kunnat hitta och stoppa på oss på bussfärden ut till flygplanet.

Flygresan går bra och det är så vackert att få se Himalaya från ovan. Vi mellanlandar i New Delhi och ska bara checka in för att få våra boardingkort.....tror vi. Personalen från de flygbolag vi åker med är inte där. Vi ber dem att ringa efter dem så att vi kan få gå till loungen istället för att sitta i den här lilla vänthallen.

Ont om stolar är det så vi slår oss ner på golvet och det blir en lååång väntan på flera timmar innan vi kan få checka in.

Timmarna går och vi får sedan en behaglig flygresa till Heathrow där vi ska byta igen. Men ett litet orosmoment var det, när vi landat i London fick vi inte gå av planet utan alla ombads att sitta kvar på sina platser. Efter ett tag kom det två poliser in, de ledsagades av flygplanspersonal och försvann längst bak i planet. Kom sedan ut med en person som tydligen hade något otalt med lagen. Vi fick inte veta vad det rörde sig om och får väl bara hoppas på att det inte var någon terrorist. Lite obehagligt var det.

Lite väntan hade vi i London men på den flygplatsen finns det så mycket att göra så tiden gick fort. Tur var det för nu hade jag klarat mig hela resan utan att bli sjuk ända tills nu. Hade inga problem med tidsanpassningen hemma sedan eftersom jag sov i feberdrömmar i två dygn.

Tackar alla mina medresenärer och guider som gjorde resan till en så fin upplevelse, en resa som jag aldrig kommer att glömma. Tackar även alla som följt min blogg och önskar er en....

 

Inlagt 2010-12-21 22:24 | Läst 11297 ggr. | Permalink
Tack för att vi fick följa med på resan!
God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig med.
/Ylva
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:07
Tack Ylva och trevligt att du ville vara med på resan.
Hej Marareta!God Jul,Gott Nytt år.
Tack för din berättelse från din resa,bra bilder fick vi se....
mvh Rolf
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:08
Tack Rolf och tervligt att du ville vara med på resan.
,,,och god jul till dig också! Tack för alla fina bilder och beskrivningar av allt.
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:08
Tack Carina och tack även för att du höll ställningarna när vi var på resan.
Tack snälla Maggan för din underbara reseberättelse. Det har varit en upplevelse att få följa med.
God Jul och ett riktigt gott nytt 2011!!!
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:10
Tack Arne och trevligt att du ville vara med på resan. Extra kul med dina humoristiska kommentarer,
Har varit väldigt kul att följadig och dina starpatser under resan, med många fina foton.

God Jul!

Mvh, Daniel
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:11
Tack Daniel och trevligt att du ville vara med på resan.
Tack för denna resa. Spännande, givande och väldigt tankeväckande!

Sköna helger till dig med!

Kram!
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:12
Tack Maria och trevligt att du ville vara med på resan. Hoppas helgen varit bra.
God Jul och Gott Nytt År, Margareta!
Hoppas att du får en skön och stressfri helg och tack för att du har delat med dig av din fantastiska resa, med intressant läsning och fina bilder!
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:13
Tack Anna och trevligt att du ville vara med på resan.
Det var verkligen kul att följa med. Hemresor är sällan roligt med allt väntande.
PS snygg röd prick i pannan där ;-) Sån har jag oxå fått nångång i Indien...
God jul! Tommy
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:15
Tack Tommy och trevligt att du ville vara med på resan. Röda prickar delade de ivrigt med sig av..:)
Hej Margareta! Det är bara att ställa in sig i hyllningskören för din fantastiskt fina blogg om Din resa som är både intressant & lärorik.Med önskan om en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!./Ingemar.
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:16
Tack Ingemar och trevligt att du ville vara med på resan, tack för vänliga ord.
Tack Margareta för att vi på FS fick ta del av den här fantastiska resan. Krya på dig.

God Jul
önskar
Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:17
Tack Torbjörn och trevligt att du ville vara med på resan. Influensan jag drog på mig, den gav med sig efter några veckors hostande.
God Jul och Gott nytt år önskar jag dig med. Tack för din fina reseberättelse som jag har följt med stor glädje. Och ser redan framemot nästa resa :-)

Mvh Pia
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:22
Tack Pia och trevligt att du ville vara med på resan. Jag ser också fram emot nästa resa men vet inte när den blir. Hoppas egentligen på att det dröjer för jag har lovat vår gamla och lite knackiga hund att inte resa och lämna bort henne nu. Önskar att hon stannar kvar hos oss länge.
Välkommen hem... Och återigen tack för att jag fick följa med på resan. God jul och Gott nytt år.
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:23
Tack Ingela och trevligt att du ville följa med på resan
Tack Margareta :-) Spännande och inspirerande har det varit :-)

God Jul och Gott Nytt År, till dig och Kurre :-)
/Jörgen
Svar från Margareta Cortés 2010-12-26 11:24
Tack Jörgen och trevligt att du ville vara med på resan. Jag tror att Kurre hälsar och tackar för hälsningen, vet inte för han fick stanna kvar i Nepal..:)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg