Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Shoppinggator i Kathmandu.

Det finns många sätt att shoppa på i Kathmandu. Går man omkring runt Durbartorget och vid alla dessa tempel som finns där  behöver man inte uppsöka någon butik för att handla. Varorna kommer till dig och försäljarna är väldigt envisa.

Sedan finns det mängder av butiker.

Ska man ta en promenad i den gamla stadsdelens trånga gator får man beväpna sig med en stor portion tålamod. Bilar, motorcyklar och gående ska samsas om samma utrymme och det utrymmet är inte stort. Därför står trafiken mest still och man får kryssa fram mellan alla fordon. Fick jag ge ett gott råd till den stadens politiker vore det att enkelrikta varannan gata åt var sitt håll.

Inte lönt att försöka ta en rickshaw för att ta sig tillbaka till hotellet. De här förarna får sola och sova vidare. Vi går.

Det är det fler som gör.

Det finns mycket att titta på så det blir en innehållsrik promenad.

Jag har läst boken "Flyga drake" och det var den jag kom att tänka på då jag såg alla drakar uppe i luften här och även när jag gick förbi den här försäljaren.

Den här lilla tanten har inte varit ute och shoppat.

Tänk...här har vi letat igenom nästan hela Tibet efter Yeti utan att ens se ett fotspår efter honom och så stöter vi på varandra på en liten gata i Kathmandu. Han var snäll och poserade för ett foto.

Inlagt 2010-12-17 10:00 | Läst 3993 ggr. | Permalink
Riktigt kul att följa dina resor. Ett kort på en Yeti måste vara värd pengar ;-)
mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2010-12-17 14:26
Tack Tommy. Ska ta och försöka sälja min bild på Yeti till någon tidning. Han är inte lätt att få syn på i vanliga fall.
Håller med Tommy det är kul att följa dina resor, jag var själv i de delarna av världen för sex år sedan. Då jag bl a gjorde reportage om den tibetanska minoritsbefolkningen inne i Kina. När jag ser dina bilder från Kina och Nepal så får jag lust att åka tillbaka och jag hoppas att det ska bli möjligt någon dag :)
//Chasid
Svar från Margareta Cortés 2010-12-17 14:29
Sa när jag kom till Kathmandu att den resan uppe i Tibet är inte någon man gör om eftersom det var så jobbigt på den höga höjden, men redan nu en månad efteråt så börjar jag längta tillbaka...:)
Nepal kommer jag nog återvända till, vill väldigt gärna hälsa på vårt fadderban där.
Så intressant att föja dig! Har skrivit det förut, men det känns nästan som om man är med dig...!

Ha en skön helg!
/maria
Svar från Margareta Cortés 2010-12-17 14:29
Tack Maria och jag är väldigt glad över att ha dig med på resan.
Oj, så sugen jag blir på att följa i dina fotspår! Härligt att få torrsimma så här med dina fina reportagebilder.
Svar från Margareta Cortés 2010-12-19 10:45
En resa till Nepal kan jag med glädje rekomendera. Speciellt en vandring i Anapurna. Lite svårt att ladda kamerabatterier i det strömlösa område, men så vackert.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg