Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Marknad i Shigatse. Känsliga tittare varnas!

Nu ska vi gå på marknad i Shigatse. Det här är en marknad som i första hand vänder sig till lokalbefolkningen och här är de är inte lika vana vid turister som  i Lhasa. Det märks i första hand på utbudet av varor.

Det märks även på att försäljarna  inte är så påstridiga.

De förstår säkert att turisterna inte har så stort behov av böneflaggor och liknande varor.

De här vita stenliknande föremålen försökte jag få klarhet i vad det var för något.

Det enda som jag kom fram till var att de inte var till för att äta. Det var tydligen helt absurt att bara tänka den tanken, för när jag frågade de här männen om det så skrattade de riktigt gott.

Då var det lättare att förstå vad det här är, så nu vet vi var munkarna köper sina skor.

Längst upp på marknadsgatan höll slaktarna till.

I Lhasa fick vi veta att slaktarna inte tyckte om att man fotograferade dem och deras varor. Här var det tvärtom, de bad mig fotografera.

Vi fick dessutom en anatomilektion. De här killarna berättade glatt vad de olika delarna hette. Att den ena stod mitt i maten verkade han sig inte bry sig om.

Här har vi mage...

...och här njure, bakom dem ligger lever.

...och här huvudet.

...huvudet såldes även så här.

...och här resten av geten.

Man kan ta sig en lunchpaus bland alla djurkroppar.

Inte konstigt, men väldigt annorlunda,  mot det vi är vana vid hemmifrån när vi  köper kött.

Till sist två glada damer som kom ut för att titta på turisterna, de ville väldigt gärna vara med på bild.

När vi traskat runt här en stund var det dags att fortsätta resan, som nu går mot Sakya. Sjuklingarna ansluter också, men en av dem mår så dåligt av höjden så hon får åka i förväg ner till Zangmu som ligger  på 2.400 m.ö.h  och väntar sedan in oss där.

 

Inlagt 2010-12-01 09:29 | Läst 3960 ggr. | Permalink
Sista bilden är hur härlig som helst! :) Det är ett helt annat sätt att sälja kött på och för den delen lägga fram de (enligt mig) mindre aptitliga delarna... :)
Håller med Claes... skippar fårhuvudet till lunchen, och skippar mage, njurar och lever också... Kräsen? Jo men visst! ;)
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2010-12-02 11:17
Sista bilden här är nog bra mycket trevligare än de på köttet. Getmage är nog ingen höjdare.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg