Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jaksmörste och Potalapalatset i kvällsljus.

Nu ska vi på tibetansk sång- och dansföreställning. Framme vid Himalaya hotel blir vi välkomnade med vita sidensjalar. Blir serverade tibetanskt öl och jaksmörste.

 Ölet smakade inget vidare men téet var ganska gott.

Dansarna började göra sig i ordning.

Strax efter att vi fått vår mat  började uppträdandet. Dansarna virvlade in och kamerorna gick varma.

Det var full fart på artisterna.

Fick t.o.m vara med om mjölkningen av en jak.

Egentligen är det en dri, men eftersom alla sägar jak om både tjur och ko så använder jag det också.

Efter föreställningen åkte vi ner till Potalapalatset för att se det i kvällsbelysning.

Tog även en bild på monumentet som rests till minne av "den fredliga befrielsen av Tibets folk". Så står det på den i alla fall. Undrar om tibetanerna håller med om att den var så fredlig.

Sedan tog jag och min man en promenad tillbaka till hotellet, det gick riktigt bra. Verkar som om tröttheten inte är lika påtaglig, nu orkar jag t.o.m ta båda trapporna upp till vårt rum utan att stanna på första våningen och vila. Fast det var lite svårt att hitta i mörkret  när alla butiker stängt och dragit ner jalusierna och dessutom gatubelysningen var släckt.. Vi lyckades med att gå förbi vårt hotell två gånger innan vi hittade rätt.

Inlagt 2010-11-24 11:13 | Läst 6922 ggr. | Permalink
Fin kvällsbild på Potala-palatset! Tror inte jag sett den vinkeln och kompositionen förut, vilket ju är en bedrift från din sida med tanke på hur ofta detta monument har fotats. Trevlig läsning också!
Svar från Margareta Cortés 2010-11-26 14:43
Som du ser på sista bilden, dem med monumentet, så är det en slags fontän framför det. Det var en vattenkonsert, korta stunder så sprutade det inget vatten alls men vattnet låg kvar på marken, då kunde jag passa på att ta mina bilder och få med vattenspeglingen.
Potalapalatset ser nästan ut som ett Legobygge ;-)
Läcker bild med spegling och människor på torget.
Svar från Margareta Cortés 2010-11-26 14:51
Legobygge, har inte tänkt på det men inser att du har rätt. Måste ha gått åt en fasligt massa legobitar.
Tack, nu har jag varit i Potala palatset en stund:) Så fina bilder! Teet lät så gott, har försökt att blanda i smör i teet hemma och det var gott tyckte jag. Men tror inte det smakar samma som på plats och med smör från just jak. Bild nr 6 är mycket fint fångat! Längtar dit!
Hälsar Agneta.
Svar från Margareta Cortés 2010-11-26 14:52
Hoppas du får möjlighet att komma till Tibet, ett fascinerande land.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg