Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Lhasa, Seraklostret.

Lars blev återfunnen och vi kunde åka till Seraklostret.  Lhasa ligger på ungefär 3.650 m.ö.h och den här lilla backen upp mot klostret ser inte så imponerande ut men nog kändes det att gå upp för den. Vi fick gå sakta.

Här vid Seraklostret fick vi se vackra mandalor gjorda i sand och även besöka ett tryckeri där allt gjordes på det gamla sättet.

Seraklostret har också en skola.

Före kulturrevolutionen fanns här ca. 5.000 munkar, nu är de bara runt 100 st. De flesta kloster är vackert byggda och rikt utsmyckade, det mesta har dessutom någon betydelse. Den svarta färgen runt fönter och dörrar är för att hindra onda andar att komma in.

 På eftermiddagarna håller munkarna sin debatt ute i trädgården. De debatterar  buddhismen och buddhistisk filosofi. Det kan gå ganska så livligt till.

När de smäller ihop händerna betyder det "Du har fel".

Vi fotograferade munkar och tibetaner men den här mannen med guldtanden, tyckte att vi såg så roliga ut att han fotograferade oss.

Fina skor.

Högt upp på berget ovanför klostret finns det några eremitbyggnader.

Eremiten fick inte ens ha en hund som sällskap, men vid klostret fanns det många hundar.

Undrar om eremiterna fick ha blommor?

Innan vi lämnade klostret passade vi på att gå runt medicinstupan för att få vara friska under resten av resan. Man går medsols och snurrar på bönetrummorna.

Avlutar med lite bilder på några matställen nedanför klostret och lite folk.

De här flickorna hade inhandlat lite halsband.

Till sist lite färger.

Inlagt 2010-11-19 22:51 | Läst 8668 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg