Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Östersjökryss - Visby och åska

Så var vi tillbaka i Sverige igen. vaknar och ser hur Gotland växer och blir större och större när vi närmar oss Visby. I dag ska vi åka livbåt in till land eftersom vi inte fått kajplats utan får ankra ute på redden.

 

Klart för avfärd.

Visby, här kommer vi!

Toaletten till höger.....nej titta i spegeln för vi startar med en liten rundtur med Lilleputttåget för att få en liten överblick av staden.

Vi kommer förbi Almedalen, men i dag är det inga politiker där. Parken såg mycket mindre ut än vad jag hade föreställt mig.

Vi får också en fin överblick av ringmuren.

Visby verkar precis så mysigt som jag har föreställt mig med små butiker, fast just i dag massor av turister.

Fina gränder och mer butiker.

Hittade även en bagge mitt i stan.

Eftersom vi var på Spötorget eller Klinttorget som det heter nu, så hittade vi även Spöpålen. Inte den gamla ursprungliga pålen, den här är uppsatt 1987.

Där bredvid ligger brandstationen, anas bakom rosorna. Eftersom Visby kallas för "Rosornas stad" så tyckte jag de var viktigare. Gula rosor är dessutom min favorit.

Rosor behöver vård.

För att bli så här fina.

Vi kommer till Dalmanska tornet och där kommer en guidad grupp, men varför gömmer de sig där inne under tak..........jo det har börjat regna. Först bara några små droppar.

Men vädergudarna nöjer sig inte med bara några små droppar, kolla in molnen som tornar upp sig ovanför det 17 meter höga tornet.

 Sedan börjar det fullkomligt ösa ner, eller snarare det vräkte på från sidan och åskan mullrade i fjärran.

Vi hade tänkt oss en lunch med Saffranspankaka och slambärssylt borta vid Botaniska trädgården, på väg dit sökte vi skydd i Domkyrkan. Kan väl säga att vi inte var ensamma där.

Men regnvädret var ihärdig, det hade bestämt sig för att stanna och saffranspankakan lockade fortfarande. Vi styrde kosan till Botaniska trädgården, visst var det fint där men att sitta ute i snålblåst och ösregn var inte så lockande. Vi gav upp och tänkte oss en "tenderbåt" tillbaka till vårt fartyg och torra kläder, kan väl säga att även där var det fler som kommit på samma tanke. Lång kö och lång väntan innan vi  åter var på fartyget.

Jag är inte speciellt åskrädd, men det här åskvädret var av det häftigaste slaget, så när blixt och åska kom med en millisekunds mellanrum då gick även jag in från balkongen. Hörde att hela Gotland blev utan ström.

Blev inte så många bilder i Visby, men Visby är nog den plats av de vi besökt på den här resan, som jag helst av allt vill återvända till och då stanna några dagar. Det gav mersmak med andra ord.

Kvällen kom med en drink i baren.

Sista middagen tillsammans med våra nya vänner.

Tummen upp, vinet verkar ha fått godkänt.

Lite fotande också.

...och till sist fick vi en blomma på vår säng.

Många har frågat mig vilken resa som var den bästa av den här Östersjökryssningen eller Hurtigruten. Det är en lätt fråga att besvara, för om det är någon resa av de båda som jag vill göra om, så är det Hurtigruten. Den gav så mycket mer, vi var sällan långt från land och hade så fantastisk natur runt omkring oss hela tiden.

Inlagt 2010-07-24 10:15 | Läst 10041 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg