Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Östersjökryss - Helsingfors

En god natts sömn och sedan frukost på balkongen med sol och sjöutsikt, ja sjöutsikt så långt ögat når, det känns som lyx.

En dryg timme senare seglar vi in i hamn i Helsingfors.

Måsarna blir alldeles vilda och jagar efter mat i virvlarna efter fartyget. Några hittar en liten firre och andra försöker knycka till sig fångsten.

Tallinfärjan kommer in ungefär samtidigt med oss, den är riktigt färggrann den.

Vårt fartyg är lite diskretare i färgerna.

Varmt är det, solen gassar från en molnfri himmel, inte någon lämplig dag för vare sig promenad eller fotografering, så vi gör bådadera. Hamnar först vid den gamla saluhallen där det är loppmarknad i dag.

Några småkillar har fått tag på en spegel och roar sig kungligt med att skicka iväg solkatter. Kul har de.

I Helsingfors har jag varit förut så jag hoppar över shoppingstråken och de mer centrala delarna och går på smågatorna istället. Mycket intressant kan man se där som t.ex att det har funnits en Fruntimmersskola här. En svensk dessutom.

Traskar vidare och tittar på alla vackra byggnader, först den här pampiga tegelbyggnaden som är "Skillnadens räddningsstation".

Det här vackra huset är inte så dåligt det heller, vilket är "Helsingfors telefonföreing".

Ser också att Nya vindar blåser i Helsingfors.

En vacker kyrka med svenska anor.

Eftersom jag börjat titta på byggnader och vackra hus så kan det var på plats att ta några till. Det här huset, med sin lite speciella arkitektur, verkar heta Maja.

Husen på Villagatan är också både vackra och lite speciella.

Alla hus i Helsingfors är inte gamla, nära hamnen har det byggts en hel del nya och med väldigt speciell karaktär. Kan gissa att utsikten där högst upp i etagevåningarna är formidabel ut över havet.

Hittade även ET:s tvilling, han hade inte samma tur som ET med hemfärden och blev kvar här på jorden. Lite trött på oss jordbor verkade han vara, låg bara där och vilade svarade inte när jag undrade om han behövde hjälp med att ringa hem.

Såg också att det även finns finska ankor, de i Norge som jag såg på hurtigrutenresan hade gula näbbar men här i Finland håller de stilen och har blå näbbar. man fick egentligen inte gå in till dem men jag smet in en liten bit innanför stängslet och tog en bild. Tror inte de var ilskna av sig.

En mycket varm promenad var det som vi tog i Helsingfors och efter den smakade det utmärkt med en drink i Schooner bar, ombord på vårt fartyg.

Fotografer fanns det gott om och de gjorde sitt bästa att få oss alla att posera framför kameran.

Det lyckades inte alltid utan de hamnade själva framför kameralinsen.

Efter kvällens middag hittade vi den här gulliga kaninen på sängen, den hade vår hyttstäderska vikt ihop av handdukar.

Resan går nu vidare österut, fripassagerare har vi med oss.

 

 

 

Inlagt 2010-07-20 19:23 | Läst 6574 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg