Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Den hurtiga rutten

Vad är de säger på TV-reklamen om Hurtigruten, tror det var något om att "En gång ska det bli av". Så sa jag också ganska länge och en dag bestämde jag mig att nu är det den dagen. Så sagt och gjort vi bokade resa och drog iväg till Bergen.

När vi kom till Bergen var det feststämmning. Det var 17 maj och alla var så finklädda och då menar jag ALLA.

Fast inte riktigt alla var på festhumör. Vår taxichaufför var på lurendrejhumör istället. Vi frågade ordentligt vad det kostade att åka från flygplatsen till Hurtigrutterminalen och fick priset 400 Nkr. Lät ju vettigt tyckte vi och hoppade in i taxin. Men framme vid terminalen kom han plötsligt på att det var helgdag och vi hade nog varit fem i bilen och då skulle det kosta 700 Nkr istället. Efter mycket dividerande fram och åter, frågor till andra förare vad den resan borde kosta och när vi ville att han skulle köra oss till polisen, så gick det bra med det förutbestämda priset. Vart den femte passageraren tog vägen det fick vi dock aldrig någon klarhet i.

 Men lite trubbel så här i början på resan skulle inte få förstöra vårt festhumör. Vi drog ut på stan. Kom visserligen för sent för att få se Barntåget men vi fick se alla finklädda människor.

Nu var vi hungriga och letade reda på ett ställe att äta något gott. Gott var det!

Dags för inchekning och ombordstigning på vårt hem för 12 dagar framöver. M/S Nordlys.

Så lämnar vi Bergen.

En av alla oljeriggar.

Nu har vi 34 hamnar och världens vackraste sjöresa framför oss. Vissa hamnar kommer vi se på dagtid och andra anlöper vi på natten, men förhoppningsvis så får vi se de på dagen på södergående resan.

Innan vi kryper till kojs den här första dagen så hinner vi med att avnjuta en härlig middagsbuffé.

Inlagt 2010-06-10 12:54 | Läst 7086 ggr. | Permalink
Där skulle jag velat vara med!

janf
Svar från Margareta Cortés 2010-06-11 09:20
Förstår det, men du får ta och följa med på den här resan istället.
Kul att få se dina bilder från resan.
En drömresa som jag också vill åka någon gång.
Mvh
Maria
Svar från Margareta Cortés 2010-06-11 09:22
Ingen ävetyrsresa precis men även trevligt att se Norges kust på ett gemytligt sätt.
Kan rekomendera den resan.
Underbart att få se fler som uppskattade den sköna natur som Geiranger erbjuder. Synd att det inte blev en tur upp på Dalsnibba bara - utsikten som erbjuds där uppe är utöver det vanliga!
Svar från Margareta Cortés 2010-07-08 12:30
Håler med dig helt och hållet där om Dalsnibb, det är magnefik utsikt däruppifrån.
Jag har bilat i Norge åtskilliga gånger och då har Dalsnibba varit ett måste, så nu tyckte jag att det var trevligt att få se allt sjövägen också.
Aha, men då har du iaf sett den platsen också :) Har man väl vart där så kan det ju som du säger vara kul att utforska andra vyer också!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg