Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Jordekorre, Maraboustork och Swakopmund.

En lång dag i bilarna går mot sitt slut, men fortfarande fylld med upplevelser.  På något  som ser ut som en äng men är förståss  öken, ser vi en maraboustork som går omkring och mumsar i sig något, runt den flyger en hel del glador.

En liten stenbock skuttar iväg med gaciösa språng. Hade inte trott att den var så liten.

En grupp oryx har förirrat sig utanför viltstängslet på ett annat ställe.

Strax därefter får vi syn på en liten söt jordekorre, först  försvinner den ner i sin håla men nyfiken som den är kommer den strax upp igen. Vänder sig om med förnärmad uppsyn och stirrar på oss med en min som verkar säga: "Vad vill ni ?" Boet syns som en mörk fläck till vänster om svansen. 

Den verkar sedan finna sig i att vara fotomodell och ängnar sig åt ätandet iställe. Vår guide Festus tror att hon är dräktig. Den ser ut att vara lite rund om magen.

"Få se nu, finns det något gott i den här tuvan?"

"Åh hej och hå!"

"Mumsigt det här"

Öknen har verkligen blommat upp och grönskar efter regnet, så här vackert har våra guider aldrig sett det, så även de är tvugna att stanna för att ta några bilder. Jag  tar några också och har satt ihop dem till ett panorama här.

Så kommer vi till stenbockens vändkrets. En skylt som säkert är lika fotograferad som polcirkelns skylt, gissar jag.

Regnet och allt vatten har inte bara fått öknen att blomma, kraften  spolar bort vägar och knäcker broar. Den här bron över Kvised River var så skadad så vi fick gå över och köra över bilarna utan passagerare.

Några barn gillade att det var så mycket vatten i floden, men jag kände ingen lust att delta i badandet i detta lervatten. Tror inte de blev rena.

Douw hoppade ner i flodbanken och visade att den blivit mjuk som kvicksand.

Vi andra svalkade oss med lite vatten, det gick det åt mycket av i värmen.

Ja, och så var det där med strutsar, såg några stycken....

En lång dag har sitt slut och vi är framme i Swakopmund, några modiga tar ett dopp i havet före kvällens middag på The Lighthous Pub & Restaurant.

Här hugger Adam in på sin gigantiska stek á 700 gram.

...och här ska vi sova i natt.

Sov gott!

 

Inlagt 2009-04-07 16:58 | Läst 8850 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg