Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Första safaridagen

Så var vi äntligen på väg, en liten tur genom Windhock och så ut på stora vägen mot Rehoboth och redan där vid den stora asfalterade vägen såg vi de första vilda djuren, flera grupper med babianer. Där gick det inte att stanna men det var lockande att få fota redan då. Ett kort stopp för tankning i Rehoboth och där var det slut på asfalt. Nu var det grusväg som gällde, spikraka vägar mil efter mil. Passade på att ta en bild genom bakrutan innan den blev alltför dammig.

Såg enorma fågelbon av social vävarfågel i träden, kontigt att grenarna höll.

Ett vildsvin fick vi plötsligt syn på, men han hade ganska bråttom.

Vi passerade små byar, som den här Klein Aub. Där hade det varit en koppargruva tidigare men den var nu nedlagd.

En kort paus för att sträcka på benen gjorde vi vid livets träd.

Lunch hade med oss som packades upp under ett skuggande akasiaträd. Gott var det och Helen ser ut att verkligen jubla över den goda maten. Bredvid henne vattenflaskan, sådana fick vi alla med våra namn på och de fylldes på vid behov för att spara på resurserna och inte använda engångsflaskor.

Även om maten var väldigt god och vi hungriga så blev det lite över. Det tog Douw med sig och gick över den torra flodbanken och gav till mannen som satt där. Han hade antagligen varit med förr och sett safarigrupper rasta där, för när vi kom så kom även han traskandes.

Under tiden vi hade lunchpaus så flög det runt något som lät som en minihelkopter vacket blå och ca 7 cm lång. Jag försökte få med den på bild men den var svårfångad fast till slut så lyckades jag och frågade Festus vad det var för djur. Det var en geting och den var lika gifitg som en skorpion. Tur att jag inte försökte fånga den.

Såg även några ovanliga sebror.

Många djur och fåglar kantade vår väg och första dagen blev man helt upphetsad över alla djur som man såg. Spelade ingen roll om de var långt borta från bilen, fotas skulle de. Tänk om det var den enda av den arten som vi över huvud taget skulle få se. Jag blev helt till mig över den första strutsen. Den stod så vackert uppe på en höjd. Väldigt fotogeniskt, så jag hojtade till i högan sky "stuts, struts". Tur att Festus var en driven förare och inte körde av vägen i förskräckelsen. Jag var något besviken när han for vidare och inte backade tillbaka till mitt fantastiska fynd. Visste inte då att vi skulle få se mängder av dem och det på nära håll också.

Den här lijan var så ovanlig så den stannade vi vid, om jag inte missuppfattade namnet så heter den ammbcharis coranica, är det någon som har något annat namn på den så är jag tacksam för den upplysningen.

 

Där i en vattenpöl hittade Adam en söt Bullfrog/ oxgroda.

Till den här parken skulle vi inte, men trädet där är intressant, det heter quivertree och används av buchmännen till att göra koger till sina pilar.

När vi stannade där så flög den här svartbröstade ormörnen upp. Där den finns där finns det också ormar.

Babianer fanns det i mängder också utefter den här vägen.

Blomman hodia, den ser ut som en kaktus men är det inte, vackra stora blommor i lite speciell form. Den har en aptitdämpande effekt. Buchmännen hade den med sig när de gick ut på jakt och när bytet uteblev så åt de av plantan istället för att hålla hungern borta. Nu görs bantningstabletter av den växten.

Den luktar ganska illa och det måste ju bevisas att det verkligen var så.

Efter många timmar i våra skumpande bilar så fick vi så äntligen syn på sanddynerna i Namiböknen.

 

och nu börjar vi närma oss vårt mål för dagen, men strax innan vi var framme så träffade vi på den här vackra och graciösa springbocken. Den måste ju bara förevigas.

Äntligen var vi framme vid Sossusvlei och Kulala Desert Lodge.

Så här fina var våra kulalas, vilket är namnen på hyddorna och det betyder "Ett ställe där du sover bra". Man kunde ta sin madrass och sova uppe på taket också med stjärnhimmlen som tak om man ville, det ville vi inte.

Efter middagen sång och dans och firande med tårta och campagne.

Jag har sången inspelad men tyärr så lyckades jag inte lägga in någon ljudfil här. Klarar jag av det så kommer den senare.

Sen blev det kväller.

Det hände så otroligt mycket den här första dagen, så även om det blev långt och ser mycket ut så är det här ändå bara ett urval av allt.

 

 

 

 

Inlagt 2009-03-18 20:41 | Läst 9673 ggr. | Permalink
Har bara ett ord: AVUNDSJUK! :)

Ser fram emot mer spännande läsning och fler fina bilder.

/Alex
Svar från Margareta Cortés 2009-03-18 21:35
Hoppas du får chansen att åka hit, du ångrar dig inte. Har minnen med mig hem som jag aldrig kommer att glömma.
Instämmer med Alexander! Måste nog ta mig dit någon gång
Svar från Margareta Cortés 2009-03-18 21:34
Vänta bara det här är bara början och jag var impomerad redan då. Kan rekomdera den resan, helt fantastiskt.
Vilken resa...! :)
Jag följer med stort intresse din blogg för fler bilder och berättelser från din afrikaresa.

/Jenny
Ser helt fantastiskt ut!
Skulle så gärna vilja uppleva det "live", men är också tacksam att du delar med dig..., så länge. Tänk vad bilder gör mycket!! /Susanne
Vilken resa! Följer med spänning resten av historien!! Bra dokumenterat med bilder o text!

Mvh Marie
Underbar reseskildring! Jag har tjuvkikat på PolarQuests reseprogram, och känner att detta kommer bli en lång, minnesvärd skildring. Keep it coming, Maggan!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg