Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Det störande strået

Vaknade upp till en gråtrist dag, inte en skymt av ljus eller sol, men hängde tappert kameran på axeln och gick ut på en prommenad i den bistra kylan. Fast den här morgonen kom jag på att min onda axel mådde mycket bättre om kameran fick hänga tvärsöver, så där som det sägs vara tantvarning på. Men hör och häpna ingen ropade tant efter mig, kan kanske bero på att det var ganska folktomt ute eftersom det var så pass kallt i dag. Får väl testa att ha den så där fler gånger och se vad som händer. Enda nackdelen var väl att det inte gick så speciellt snabbt att rycka fram den när något plötsligt motiv uppenbarade sig. Men så var det dessvärre inte heller, vet inte var alla motiv tagit vägen den här dagen. Jag som var så laddad för tredje dagens utmaning med kameran.

Där gick jag och sökte och sökte träffade på en koltrast som inte alls var villig att agera modell, innan jag kom tillräckligt nära med mitt 70mm så hoppade den kring i de torra löven och såg så glad ut. Sen kollade den snabbt in mig och gömde sig bakom ett träd. Hann med en bild, tänkte slänga den men insåg sedan att det var väl så dagens bild skulle se ut.

Eftersom Terjes bok är bland det som inspirerat mig så fick jag en känsla av att den här bilden borde vara med eftersom jag också läst hans artikel här på fotosidan om "Det störande strået". Strået är där,  de löv som föll i höstas och den lilla snön som kom i natt. så här är dagens bild.

Ven har sagt att dagens bild måste vara en perfekt bild.

Inlagt 2009-01-03 21:21 | Läst 6852 ggr. | Permalink
Oj, om man hade strävat efter en perfekt bild varje dag hade man nog snart fått lägga ned!Fotografering är lite som resande- det är inte alltid målet som är det viktiga. Resan dit får aldrig underskattas!
Ha en skön fortsatt helg!
/Jenny
Svar från Margareta Cortés 2009-01-04 15:57
Tror mig inte kunna ta den perfekta bilden var dag om än någonsin, men bättre än så här borde jag kanske kunna prestera. Fast året har ju bara börjat så någo bättre ska det väl kunna bli om jag har tur.
Nej, det blir nog svårt att åstadkomma 365 "perfekta" bilder... I vems ögon och med vems erfarenheter de bilderna nu skulle tolkas...
Jag tycker du har lyckats fint med att förmedla det där prasslandet som man ofta tror är ett stort djur men nästan alltid är - en koltrast!
Allt gott! /Susanne
Svar från Margareta Cortés 2009-01-04 15:57
Instämmer om att det blir svårt.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg