Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

72 H

Nu blir det lite reklam. ;)

Det finns ett bageri i Aten som heter 72H Bakery, det är ett hantverksbageri som fokuserar på traditionella metoder och långsam jäsning av surdeg. Namnet 72H kommer från deras unika process där de låter degen jäsa i 72 timmar innan den bakas ut, det ger brödet en djupare smak och bättre textur.

Bageriet är en del av Ergon House i Aten.

Det är känt för sina högkvalitativa bakverk och bröd, en rolig detalj är att vissa gäster har sagt att man kan känna doften av kanel redan innan man ser bageriet, stämde kanske inte men doften av bröd som spred sig ut på gatan var härlig.

Det är så populärt att det nästan alltid är kö utanför, det var i alla fall kö varje gång vi gick förbi där och vi gick ofta förbi för det låg nära vårt hotell. Men det är värt väntan, eftersom brödet och bakverken är av högsta kvalitet och gjorda med omsorg.

Även hotellet är värt att nämnas, vi fick tipset av en släkting som bor i Frankrike men som i sin tur har en släkting som bor i Aten. Det tipset tackade vi verkligen för, hotellet ligger mitt i Plaka och med gångavstånd till det mesta. Fin utsikt därifrån också.

Hotellet  är känt för sin kombination av boende och gastronomi, där man kan njuta av en modern marknadsplats med färska råvaror, en restaurang som är en modern version av en Agora, en marknadsplats med färska råvaror, en slaktare, en fiskhandlare och ett eget kafferosteri. Restaurangen har fokus på lokala och hantverksmässiga produkter.

Rummen är trevliga  och vi fick en liten kasse med överraskningar som välkomstpresent.   

              

Men det som är lite extra speciellt med det här hotellet är frukosten.

Du väljer fritt från brunchmatsedeln. Så gott och så rikliga portioner. Så här vackert serveras yoghurten. Någon kommenterade att det var inte mycket yoghurt, men den ligger under och räckte med råge att dela på.

Brödet  kommer naturligtvis från deras bageri 72 H, det var så gott att vi köpte en limpa med hem och ångrar att vi inte fyllde resväskan med bröd .  ;)

En egen butik och saluhall finns det även. 

Den här bilden är tagen vid frukost, övrig tid är det alltid fullsatt i den här populära restaurangen.

Varma dagar var det kö vid den gulliga glassbilen.

Nu blir det inte mer Aten..............................tror jag.

Inlagt 2025-05-29 11:36 | Läst 391 ggr. | Permalink
Ser ut som ett fantastiskt hotell där boende kombineras med färsk lokal gastronomi och genomtänkt inredning. Något sällsynt.
Svar från Margareta Cortés 2025-06-01 10:36
Tack Stefan!
Där bodde vi bra, ett värdefullt tips som jag gärna vidarebefordrar till fler.
Det såg ut som ett läckert hotell och frukost
Svar från Margareta Cortés 2025-06-01 10:37
Tack Peter!
Bra läge och en frukost utöver det vanliga.
Wow, vilket ställe! Jag älskar välgjorda hotellfrukostar. En njutning att äta och sedan står man sej fram till middag :-) Ni verkar ja hittat drömstället på denna resa. Olivträdet ser gammalt ut men sådana går ju att flytta.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2025-06-01 10:38
Tack Lena!
Där skulle man kunna sitta och njuta av frukosten länge, så goda och så mycket att välja på. Fick ett mycket bra tips om boende där.
Det här ser ut som ett ställe att bo på nästa gång man är i Athen.
/per
Svar från Margareta Cortés 2025-06-01 10:38
Tack Per!
Kan varmt rekommendera det stället.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg