72 H
Nu blir det lite reklam. ;)
Det finns ett bageri i Aten som heter 72H Bakery, det är ett hantverksbageri som fokuserar på traditionella metoder och långsam jäsning av surdeg. Namnet 72H kommer från deras unika process där de låter degen jäsa i 72 timmar innan den bakas ut, det ger brödet en djupare smak och bättre textur.
Bageriet är en del av Ergon House i Aten.
Det är känt för sina högkvalitativa bakverk och bröd, en rolig detalj är att vissa gäster har sagt att man kan känna doften av kanel redan innan man ser bageriet, stämde kanske inte men doften av bröd som spred sig ut på gatan var härlig.
Det är så populärt att det nästan alltid är kö utanför, det var i alla fall kö varje gång vi gick förbi där och vi gick ofta förbi för det låg nära vårt hotell. Men det är värt väntan, eftersom brödet och bakverken är av högsta kvalitet och gjorda med omsorg.
Även hotellet är värt att nämnas, vi fick tipset av en släkting som bor i Frankrike men som i sin tur har en släkting som bor i Aten. Det tipset tackade vi verkligen för, hotellet ligger mitt i Plaka och med gångavstånd till det mesta. Fin utsikt därifrån också.
Hotellet är känt för sin kombination av boende och gastronomi, där man kan njuta av en modern marknadsplats med färska råvaror, en restaurang som är en modern version av en Agora, en marknadsplats med färska råvaror, en slaktare, en fiskhandlare och ett eget kafferosteri. Restaurangen har fokus på lokala och hantverksmässiga produkter.
Rummen är trevliga och vi fick en liten kasse med överraskningar som välkomstpresent.
Men det som är lite extra speciellt med det här hotellet är frukosten.
Du väljer fritt från brunchmatsedeln. Så gott och så rikliga portioner. Så här vackert serveras yoghurten. Någon kommenterade att det var inte mycket yoghurt, men den ligger under och räckte med råge att dela på.
Brödet kommer naturligtvis från deras bageri 72 H, det var så gott att vi köpte en limpa med hem och ångrar att vi inte fyllde resväskan med bröd . ;)
En egen butik och saluhall finns det även.
Den här bilden är tagen vid frukost, övrig tid är det alltid fullsatt i den här populära restaurangen.
Varma dagar var det kö vid den gulliga glassbilen.
Nu blir det inte mer Aten..............................tror jag.
Där bodde vi bra, ett värdefullt tips som jag gärna vidarebefordrar till fler.
Bra läge och en frukost utöver det vanliga.
Hälsningar Lena
Där skulle man kunna sitta och njuta av frukosten länge, så goda och så mycket att välja på. Fick ett mycket bra tips om boende där.
/per
Kan varmt rekommendera det stället.