Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Norge

Resan går vidare, vi hade tänkt oss en lunch vid Riksgränsen. Har ätit så gott där förut, men nu var restaurangen stängd och hade varit stängd hela sommaren.

Åker vidare mot Norge och Narvik.

Inget att förtulla så det är bara att köra vidare.

Det vackra vädret håller i sig och jag bara njuter av allt det vackra vi passerar.

Vindsnurrorna speglar sig fint även de.

Bron vid Straumsnes.

Framme i Narvik ser man vart alla dessa malmtåg tar vägen,

 det är hit till Malmhamnen.

Inte allt blir som man tänkt sig, hade tänkt  ta kabinbanan upp till toppen av "stadsberget" och njuta av den formidabla utsikten. Men även den var stängd.

Dags att vända åter mot Kiruna. 

Lite bilder från återfärden.

Vid Torneträsks strand står arkarna uppradade i väntan på vintern och att isen ska lägga sig. Då dras de ut på isen och man kan sitta inne i den goa värmen och fiska genom ett hål i golvet.

Ser väl ombonat och fint ut, när man kikar in.

 

Inlagt 2008-09-24 14:42 | Läst 5183 ggr. | Permalink
Jo, utsikten från toppen är magnifik.Hade turen att vara där sista dan fjellheisen hade öppet, men oturen att hamna på den totalt värdelöst preparerade vägen vid torneträsk, hoppas dom hade hunnit få på asfalten när ni körde förbi.
Tur du hade som kom upp på berget i Narvik, har varit där för måååånga år sedan och ville återse stället, men tji fick vi. Vägen var inte så mycket att hurra för nu heller. En lång bit var det som att köra på oplogad väg efter kraftigt snöfall. Grovt grus som rullade under däcken och spårigt dessutom. Men annar så kan man inte klaga, allt det fina uppväger.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg