Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Med en gnutta flax

Ibland måste man ha tur, speciellt om man är lite glömsk och så klantig att man åker till Kiruna i höstfärger, utan att ha batteriladdaren med sig.

Morgon efter en nästan sömnlös natt, grubblade jag över hur jag skulle kunna få mitt kamerabatteri laddat. Kändes som en hopplös uppgift. Fast efter en hel del funderande kom jag på att tidnigen borde väl ha fotografer och kameror.

Sagt och gjort jag styrde stegen till NSD, Kirunas största tidning. Om någon har hjälp att få så borde det vara där, tänkte jag.

Hjälpsamma och trevliga var de, men tyvärr så passade inte mitt batteri och deras laddare ihop. Men fick hjälp och tips om en fotograf som skulle ha en "stor kamera". Ingen lycka där heller för han var inte anträffbar.                 Kände mig något nedslagen nu, men skam den som ger sig. Gick nu till fotobutiken, trodde väl inte så mycket på den lösningen, men måste försöka med allt.

Ingen hjälp till laddning fanns att få där men fick ytterligare ett tips på en fotograf och en adress och åkte dit.       Hittade lokalen, men där var låst. Utanför stod det en kille och han frågade mig vem jag sökte.                                Den jag sökte var inte där, men det visade sig att denne gentleman som heter Fredric Alm, hade en likadan kamera som jag. Han var på väg ut på fotouppdrag med helikopter, men tog sig tid att hjälp mig ändå. Mitt batteri sattes på laddning och jag kunde komma tillbaka om ca två timmar för att hämta det då hans kollega Daniel Kangas skulle vara där. Fick även erbjudande om att höra av mig igen om jag behövde mer laddning, även om det skulle vara helg.

Supersnälla killar på den firman. Så om du behöver hjälp av någon fotograf i Kiruna, vänd dig till  http://www.heedmark.com/

Verkligen skönt att ha kameran i ordning igen, kommer aldrig mer glömma att packa ner batteriladdaren. det är då säkert.

Nu kan vi åka till Nikkaluokta.

Inlagt 2008-09-18 13:40 | Läst 7352 ggr. | Permalink
En solskenshistoria - härligt med människor som hjälper varandra utan baktanke. Låt oss snart få se fler fina bilder.
Svar från Margareta Cortés 2008-09-18 14:44
Träffade på många snälla människor i Kiruna med omnejd, kan vara klimatet. :)
Men dessa fotografer var något extra hjälpsamma.
Härligt att det fick en lösning! Och att vi får fortsätta att få se dina bilder där uppifrån. :)
Jag är inte förvånad över hjälpsamheten, dock. Har varit ute i en månad - Jokkmokk med 'omnejd'- på fältarbete och mött så många vänliga och hjälpsamma människor, både norrlänningar och turister. Det är nog klimatet.. :)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg