Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hovs hallar och kära kusin.

Dags att dra vidare, vi ska en liten bit söderut i dag.

Där ser vi att en ny slags skog har vuxit upp sedan vi var söderut senast, tror de kallas för elskog. Får bara hoppas på att den här invasiva arten inte tränger undan bokskogen.

Vi har tagit kurs mot Hovs hallar, har aldrig varit där och jag vill så gärna se hur där ser ut.

Hallar är ett äldre namn för hällar (klippor), och har bland annat givit namn åt landskapet Halland. Vi tar en promenad här, finns en del vandringsleder men vi nöjer oss med en liten promenad.

Vi kommer fram så vi ser ut mot havet och ser hur brant det är, det finns en stig ner men den är brant och går man ner ska men även upp sedan. Försöker få med i bild hur brant det är men det går inte så bra att visa i ett foto.

Går tillbaka till vägen och går den neråt istället.

Har läst att här är en bra plats för fågelskådning och blåsiga dagar kan det komma en hel del atlantfåglar hit, men i dag är det vindstilla och den enda fågel jag ser är en talgoxe. Ute till havs måste det vara lite vind ändå, för jag ser en del segelbåtar.

Promenerar vidare, många har kommit hit med sina picknickkorgar och slår sig ner i backarna. Fast riddaren Antonius Block med schackspelet syns inte till.

Tänker först gå ända ner till stranden.

Ser att det är lite kor där nere, men dit ner är det långt och maken har fått ont i foten och väntar vid parkeringen så jag vänder och går tillbaka.

Dags att åka vidare. Har bestämt med min kära kusin som flyttat ner från norra Norrland att vi ska komma förbi på fika. Så vi kör mot Våxtorp och får en kär och trevlig stund hos henne. Har man ingen syster men en nästan jämnårig kusin så är det som en syster. Min lilla maskot, Lilla M, får en ny vän också. ;)

Men på vägen till vårt nästa natthärbärge så kommer vi äntligen till bokskog.

Men besöket hos min kusin Kicki var viktigare än att promenera i bokskog så det får bara bli några bilder från vägen.

Vi kommer så fram till Brösarps gästgiveri, där ska vi sova i natt och äta gott. Där har vi bott en gång förut och nu blir vi glatt överraskade då de uppgraderat oss till ett herrskapsrum.

På rummet väntar en varsin G&T.

Till middag har vi en trerätters gästgivarmeny, var kanske lite dumt att ta det för vad är det de säger i Skåne, jo "Go' mad å mye mad å mad i rättan tid". Dukat och klart för kvällens festmåltid.

Startar med en Toast Skagen. Helt rätt i skånsk anda så är den riklig.

Sedan kommer en Teres Major med rotfruktspuré, ramslöksstomp och rödvinssås. Om den var god, jo men vi ska även få en dessert så det gäller att äta med förstånd och spara lite plats i magen. I vanliga fall hade jag nöjt mig med bara den förrätten.

Till slut får vi Créme Brûlée med blodapelsinsorbet och rostad vit choklad. Det där med rostad vit choklad är tydligen på modet nu, har fått det på flera ställen.

Mer än mätta tar vi en liten promenad i byn.

Inlagt 2023-07-05 13:26 | Läst 706 ggr. | Permalink
Åh jösses..😳 ser så gott ut
Bokskogen står kvar länge till även om ekskogen byggs så hinner ni nog fota.
Håller fullt ut med har man ingen syster kan man finna en "syster" i någon.
Så trevligt att få resa genom dina foton i mina "hem"trakter
/N
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 09:40
Tack Nin!
Gott och alldeles för mycket, kändes lite som slöseri med så stora portioner. Vi hade nästan kunnat dela på en portion. ;)
Systrar är viktiga även om de är kusiner. ;) Vi har så många gemensamma minnen från alla våra barndoms somrar tillsammans. Synd bara att vi bor så långt från varandra, desto hjärtligare då vi ses.
Vilken trevlig resa! Underbara bilder på havet.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 09:40
Tack Jonny!
Var kul att se Hovs hallar, där hade man kunnat spendera några dagar istället för den timmen vi var där.
Nu börjar du närma dig mina trakter. Hovs hallar är vackert, men man ska vara nere vid vattnet och gärna i solnedgång. Nu gick jag ner i närheten av hotellet, först var det stigen ner till stranden, men att sedan komma ut till vattnet så fick man gå eller krypa över många stenblock som låg där nere det kändes väldigt risky med kamera och stativ mm. Ser ut som en härlig trerättersmiddag efter dagens strapatser. Jo det pressas in många havsfåglar här när det blåser, och det har det gjort de senaste dagarna här. Intressant läsning och fina bilder
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 10:22
Tack Peter!
Aha det är i dessa trakter du håller till.
Det var fint där vid Hovs hallar men blev mest en liten titt för oss före besöket hos min kusin.
Tror inte jag hade krupit över några stenblock, det räcker med en bruten fot förra sommaren, men hade gärna ägnat mer tid där. Får bli någon annan gång. Nu har jag sett hur där ser ut i alla fall.
Trerätters hade räckt för flera dagar. ;)
"Elskogar" är jag allergisk mot!!! Säger bara det.....
Men så roligt att du/ni fick uppleva en riktigt bokskog - i dem känner jag inte av allergin, utan bara njutning och lycka när jag promenerar i dem. Vi har ju en hel del av den skogstypen här i sydöstra hörnan.
Härliga bilder på havet och den där måltiden gick inte av för hackor! Och så är jag mycket förtjust i stenen på sista bilden. Det är roligt när det finns de som ser till att bevara dessa stenar.
Gillar också lilla björnen - din mascot.
Hälsningar Christina
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 10:25
Tack Christina!
Bokskog är bra mycket vackrare än elskog. fick se lite bokskog också, minns med glädje en morgonpromenad för några år sedan i just en bokskog när vi var i Röstånga.
Maten var mer än vad jag orkade äta, får ta lite av varje.
Hovs hallar ser fint ut och jag har hört mycket om det men inte varit där. Det är väldigt knepigt att fotografera brant lutning. Det måste nästan stå någon i lutningen för att man ska få det att gå fram. Jag har försökt flera gånger. Klart att man kan ha någon som man kallar syster utan att det nödvändigtvis behöver vara det. Fin uppgradering och att det väntar en GT var ju extra lyxigt. Middagen ser också väldigt god ut.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 10:42
Tack Lena!
Där borde vi ha haft mer tid och en make med frisk fot. ;) Men nu vet jag hur det ser ut.
Få med stup och branter i bild är inte lätt, hade det varit någon där nere så borde ha synts.
Så rätt min kusin är som en syster, vi är så nära i ålder och har haft alla somrar då vi var barn tillsammans.
Ja om man inte har full koll på fötterna kan det bli jobbigt att ta sig fram. Finns en del mot norr också som är lättare. Soliga trevliga bilder blev det ju ändå.
HaD/Gunte..
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 11:25
Tack Gunte!
Bäst att vara försiktig med fötterna, får ta med stavar om jag ska gå på sådant underlag.
Kul att ha sett hur där ser ut.
Kul att få se översiktsbilder vid Hovs hallar. Har ju mest sett bilder nerifrån.
Maten såg smarrig ut, toast skagen går ju alltid hem.
Ing-Marie
Svar från Margareta Cortés 2023-07-07 11:26
Tack Ing-Marie!
Blev många nya platser på den resan.
Maten var verkligen god och riklig.
Sedär! rätt in i mina hemtrakter. Spännande och mångsidig blogg det här. Jo, den stigen nedför Hovs hallar är välbekant, det var klokt av dig att undvika den, men utsikten där upp är inte illa. Och Brösarps gästgiveri har man passerat så många gånger, men även slunkit in någon gång, en anrik plats. Hoppas du fortsatte den vägen, det blir så vackert där. Ser fram emot fortsättningen.
Svar från Margareta Cortés 2023-07-12 10:54
Tack Stefan!
Är det där nere du håller till.
Hovs hallar hade varit kul att vara lite mer vid, men släkten väntade och det är viktigare när man ses så sällan.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg