Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vildmarkståget 2023. Örnsköldsvik - Stockholm.

Sista dagen på vår resa, känns lite sorgligt och vemodigt att det snart är slut, men nu ska vi njuta av alla kvarvarande stunder.

Från järnvägsstationen slänger jag iväg en sista blick mot Ting 1.

Ett första stopp i dag blir i Härnösand. Stationsbyggnaden har fått en tillbyggnad vid sidan om för att även kunna betjäna busstrafiken.

Jag tar en liten sväng mot stan. Regnet hänger i luften så jag vänder tillbaka till tåget.

Men maken går vidare och tar lite bilder, stan ser lite öde ut.

Det finns ett bilmuseum här, dit kommer vi nog gå nästa gång vi kommer till Härnösand.

Vårt tåg tuffar vidare, där har vi toaletter i gammal stil i alla fall i vår vagn. Där ser man spåret om man kikar ner i toan.

Den här skylten kom upp första dagen, jag lovar, jag gick aldrig fel. Men någon kanske gjorde det...

Åker man tåg så måste man även ha biljett och självklart är det viktigt att konduktören kommer och kontrollerar att man har rätt biljett och klipper de. Det gör man naturligtvis även på vårt tåg. Extra viktigt om det är en junior ombord.

Sådan här vattenkaraff kommer jag ihåg från barndomens tågresor, bredvid fanns det pappmuggar som var veckade på ett finurligt sätt. Vek man ut dem blev de helt platta, var en rolig lek och gjorde att alla barn var väldigt törstig då de åkte tåg. För bara hämta en mugg att leka med, vågade man inte.

På allt roligt kommer ett slut, sista måltiden och då tackar vi av personalen i köket och restaurangen med sång.

På vägen mot Stockholm, stannar vi både i Gävle och Uppsala släpper av folk. Sedan i Stockholm, efter kramar och tack så skingras vi alla.

Till slut ett varmt och stort tack till alla våra medresenärer och alla personal .

Ett extra stort tack till Heike och Thomas som ordnade allt så bra för oss och såg till att allt fungerade. Toppenreseledare! Extra stor kram till er båda.

Kan även rekommendera den resan med det varmaste. Den kommer troligtvis gå i oktober och kanske även nästa år.

Inlagt 2023-05-17 22:03 | Läst 513 ggr. | Permalink
Vilka fina blogginlägg! Man ser att både dom som jobbar och ni som åker med gillar upplevelsen. Allt var inte bättre förr, men denna rökfria version av då resandet hade mer innehåll än att bara komma från A till B framstår som nåt att återuppliva på bredare front.

Ett framsteg, om och när allt fungerar, är väl ändå att toaavfallet numera inte sprids utefter spåren.

Deprimerande bild på Kirunas nya station. Ske väl vara provisorisk, men provisorier har en tendens att permanentas. Jag minns den förra, den var ju en byggnad som markerade att trafiken och tyrafikanterna var viktiga (och en uppsamlingsplats för alla "lånade" sparkstättingar, mindre nogräknade personer åkte andras spark ner till stationen.) Den nya signalerar skyll dig själv dummer som tänker åka tåg.

Ting-ett gör ju allt för att bryta mot skalan i stan, byggnadsminnet det tronar på, återhållsam god smak, med mera och gör det med viss framgång. Jag kan inte bara förfasas utan tycker också att det är lite kul!
Svar från Margareta Cortés 2023-05-22 11:14
Tack Måns!
Det var verkligen en trevlig resa, så många glada och trevliga personer vi reste med och lärde känna, höjer förstås upplevelsen.
Så Vildmarktåget kan jag verkligen rekommendera.
Stationen i Kiruna ska flyttas närmare flygplatsen och det nya Kiruna. Hur det kommer se ut vet jag inte.
Ting 1 var ett litet udda inslag i Ö-vik, lite kul tycker jag.
Det var en fin resa genom en trevlig del av Sverige och väl dokumenterad med fina bilder och trevligt berättat, genom att jag jobbat som resemontör under många år har jag besökt en del av de platser du bloggat om sedan har jag varit runt i norra delen av Sverige som turist också men det skulle varit kul att göra en resa med Vildmarkståget
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2023-05-22 11:16
Tack Stig!
Vi bokade resan tack vare tåget och de gamla, även att resan gick norrut var en bidragande orsak men vi fick så mycket stötte upplevelse än bara tåget. Glatt överraskade, några sandkorn glöms lätt då hela resan i övrigt var så bra.
Kan verkligen rekommendera den trippen.
Det ser ut att ha varit en härlig resa. Gamla fina tågvagnar med klassiska detaljer. Mmm, det är viktigt att veta vad som är städskrubb...
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2023-05-22 11:17
Tack Bjarne!
Du har så rätt, den resan var så bra. Dessutom hade vi tur med vädret, otur tyckte kanske en del, men jag gillade att vi fick så mycket snö.
Det ser ut att ha varit en härlig resa. Gamla fina tågvagnar med klassiska detaljer. Mmm, det är viktigt att veta vad som är städskrubb...
Hälsningar, Bjarne(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg