Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nu är det vår!

I onsdags konstaterade nog många liksom jag att nu är det vår, maken muttrade något om att snart ska nog sommardäcken på.

Söndag kom och med den sommartid, det är ju sommar nu så många fixade nog sina däckbyten under helgen. Såg det då jag tittade ut i går. Ser ofta ut så här i backen där vi bor. Undrar hur den bilen tog sig vidare i vårt backiga område.

Skönt att jag har mina vinterdäck på när jag i dag ska iväg till läkaren, för nu har det kommit mer snö.

För även om någon politiker bestämt att nu ska vi ha sommartid så är det vinter.

Snälla vi kan väl få ha normaltid hela året, jag har ännu inte fått ordning på min klockradio så att den sätter på med morgonnyheterna.

Inlagt 2023-03-28 09:54 | Läst 826 ggr. | Permalink
Vill också ha "vanlig" tid hela året.
Vissa delar i sve har iaf meteorologisk vår :)..här fullständig vinter..
Hoppas det ordnade sig med färd till dr
Mvh N
syntax 2023-03-28 11:26
Klart vi skall tillbaka till normaltid hela året, och få slut på detta "hattande".
Var det inte 80 % av Europas befolkning som ville ha normaltid året om i en undersökning redan för flera år sedan? 80% - det är mycket i sammanhanget.
Vad jag har förstått har man på EU-nivå redan bestämt sig - men att få aschlet ur vagnen, det är en annan sak!
Svar från Margareta Cortés 2023-03-30 11:28
Nog var det lite ironiskt med sommartidsomställningen just när vi fick riktig vinter.
Jag gillar inte när de ändrar på tiden så här, känns fel i hela kroppen.
Svar från Margareta Cortés 2023-03-30 11:29
Henning: Det är nog många, många som vill ha normaltid hela året men tyvärr är de som tror vi får sommar och mer ljus som hörs mest.
Tyvärr mycket tokigt politiker ställer till med, och sedan inte klarar av att ta tag i, även om de lovat det. Intressanta spår i backen, råkade ut för det i Yorkshire med en hyrd Ford och koreanska sommardäck, mitt i backen på landsvägen började bilen kana okontrollerat baklänges i snön, men det gick bra. Sommardäcken får sannerligen vänta!
Svar från Margareta Cortés 2023-03-30 11:31
Vi bor vid en ganska hög backe och där sliras det rejäl varje gång det kommer snö. Brukar bli en bröte av bilar nedanför backen då de kanat ner utan att få stopp.
Fram för normaltid och inte östeuropeisk tid.
Jag vill inte byta tid, tycker det tar en vecka tills man är i fas igen. Men jag stannar gärna på sommartid så att man får en timme extra ljus på kvällen.
Svar från Margareta Cortés 2023-03-30 11:33
Nä byta tid och ändra klockor kan vi vara utan. Fortsätter med normaltid på armbandsuret tills batteriet tar slut. Den lilla ratten för att ändra passar inte mina onda fingrar.
Men normaltid vill jag ha, de bara luras om att kvällarna blir ljusare, det är ju bara visarna som ställs om. :)
Vilka kontraster på första och sista bilden. Om man inte sett den första hade det ju varit svårt att förstå vad det gula var på den sista. Väldigt onödigt med det senaste snöfallet.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2023-03-30 11:35
Lite överraskande snöväder som kom, vore det inte för halkan så gillar jag det.
Men nog kändes det som vår innan, tror flyttfåglarna är lite förvirrade nu.
Har enorma flockar av bergfink och bofinkar som flockas under vår fågelmatning. Den är stor (5 liter) men töms på två dagar.
Vilken fin vovve och vilka fina blommor!

Sommartiden är jättejobbig för mig! Det tar kroppen 6-8 veckor med jet lag att ställa om. Nu sitter jag här 00.12 och känner i hela kroppen att klockan är strax efter 11.

Dessvärre var det inte "nån politiker" som hittade på eländet utan det var nästan enighet, bara bönderna stretade emot men förlorade.

(Hade tänkt byta till sommardäck men som tur var sköt jag på det!)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg