Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En gång var jag till Rom VI

En gång var jag till Rom, då insåg jag att parkera där är en konst.

Vet inte vilka parkeringsregler som egentligen gäller i Rom, men det såg ut som om de var ganska förlåtande.

Det gäller att ha en liten bil för den kan man parkera på tvären.

Här blev jag lite nyfiken på hur man tar sig in eller ut ur bilen. Det var lika trångt på båda sidor.

Fram eller bak på bilen, svårt att se på håll. Men gullig var den.

Då får man säkert parkera i ett gathörn.

Garageport är inget hinder heller, bara du står på tvären.

På äldre bilder från Rom ser man väldigt ofta någon eller några Vespor, de verkade utkonkurrerade av de små bilarna nu, men på en liten tvärgata hittade jag dem.

Vår första bil när jag var barn var en Fiat 500, visserligen en svart för den färgen hade de flesta bilar då på 50-talet. Jag lite extra glad då jag ser en av den gamla modellen. Så när det står två små Fiat 500 på torget vid Pantheon så måste jag bara gå fram och titta på dem.

Jag är inte ensam om att uppskatta de två små skönheterna. 

Inlagt 2023-02-08 10:36 | Läst 1534 ggr. | Permalink
Fiat 500 var små men kul! Jag liftade med en i Italien och lyckades vika in mig i det som fanns i st f baksäte. Fiat 600 var aningen större, trevliga bilar som jag kört själv, hyrt utomlands.
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:02
Tack Måns!
Det därbak som kallades för baksäte var inte kul i lilla 500;an man satt som på en bräda. Mina föräldrar la dit en gammal madrass som jag och brorsan fick sitta på.
Kul att se bilderna på parkeringarna, i Italien är man flexibel....Och stämmer in ang FIAT 500, en "gullig" liten bil! Hälsningar/ Björn
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:04
Tack Björn!
Du har rätt att den är liten och gullig, men någon stark motor hade den nog inte. Minns hur vi hejade på pappa då vi skulle uppför backarna i Ångermanland. Tog han sig förbi cyklarna med hjälpmotor så var det extra kul.
Kul bilder. Helt klart en annan trafikkultur i Italien. En farbror och faster hade en 500. Den användes till en resa tor Stockholm Ångermanland med övernattning iSundsvall varje sommar.
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:06
Tack Lars!
Vi åkte med vår lilla Fiat från Ångermanland till Gällivaretrakten några gånger. Tur då att mina föräldrar hade lagt en madrass över brädan i baksätet. Den var hård att sitta på.
Hur de fick plats med tältet och packning i den bilen mins jag inte.
Söta bilar! Men jag blir lite förvånad över föraren i den röda...
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:07
Tack Ylva!
Försökte prata med den föraren, men den var inte så pratsam och den blev dessutom undanknuffad till passagerarsätet då de for iväg.
Den grå Citroënen var ju fräck, ser ut att kunna köra både bakåt som framåt 😊. Det var samma typ av parkering i Rom när jag var där för en 30-40 år sedan, man förstår ju att det behövs små bilar för att kunna parkera i Rom
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:08
Tack Peter!
De får tydligen köra och parkera överallt, fanns det en ledig liten yta så kom det en bil dit.
Riktigt kul reportage! Har hört om parkeringarna i Rom, det ser ut att stämma. Den gulliga bilen är en plast-Citroen med elmotor, med lagom fartresurser för innerstaden. Fiat 500 svart, ja en sådan helrenoverade min granne, ett gigantiskt svetsarbete på en så liten bil, dess plåt verkade vara av den miljövänliga sorten som snabbt återgick till naturen, jord skall du åter varda.
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:11
Tack Stefan!
Minns att det kom någon bil med plastkaross på 50-talet. Kommer mest ihåg den för det pratades om att den gav inget skydd i åskväder, var nog min åskrädda mor som tog upp det.
Även i Paris kan de parkera. Såg en gång en liten bil uppkörd på trappen till en port för att få plats. Kul bilder du har!
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:12
Tack Sten!
Såg ingen här med en sådan parkering, men det fanns säkert. ;)
Spännande trafikkultur i en del länder.
Kul bilder! Lycka till den som ska ta sig in i den röda parkerade bilen. Gulliga var rätta ordet för småbilarna.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2023-02-10 10:14
Tack Johnny!
Det såg trångt ut för föraren i den röda bilen, den borde ha någon form av fjärrstyrning. Det var lika trångt på båda sidorna.
Bilar som parkerade som på första bilden såg jag första gången i Paris på 90-talet. Då var det en Smart som stod helt gömd mellan en Range rover och en stor Mercedes. Den lilla grå som du fotat ser verkligen pytteliten ut.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2023-02-12 10:55
Tack Lena!
Det gäller verkligen att ha en liten bil i Rom. Trångt var det på många ställen och ont om parkering.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg